’t Kwekkeltje in Rosmalen

’t Kwekkeltje in Rosmalen

Wat een fijne speeltuin is ’t Kwekkeltje in Rosmalen. Vlak naast Den Bosch ligt de omheinde speeltuin. Uren hebben wij ons vermaakt op deze fijne speelplek. Een waar outdoor-speelparadijs voor jong en oud.

Je auto kun je kwijt bij de bijgelegen parkeerplaats. Op een zonnige zondag was er nog ruimte genoeg om te parkeren. Er waren ook voldoende fietsenrekken en als je met de trein komt is het slechts acht minuten lopen vanaf station Rosmalen. ’t Kwekkeltje is seizoensgebonden geopend, namelijk van 1 april tot 1 november. Verder is het goed om te weten dat je je eigen eten en drinken mee mag nemen (er is geen horeca) en er zijn genoeg picknickplekken (als je op tijd bent). Er zijn wel toiletten, maar er is geen toiletpapier, dus het is aan te raden deze zelf mee te nemen.

Je komt de speeltuin binnen door de enige ingang. Links heb je al direct een soort sprookjesbos waar je zelf muziek kunt maken en door verschillende tunnels kunt kruipen en dan “magisch” op een andere plek in de speeltuin weer naar boven komt. Verderop komen er zandbakken, piratenboten, een waterpomp, klim- en klautermogelijkheden en zelfs een skelterbaan inclusief stoplichten en tunnels. Je krijgt de indruk dat het voorste deel voornamelijk bedoeld is voor jonge kinderen. Toch speelden hier ook veel grotere kinderen.

Water scheidt het voorste deel van het achterste deel. Dit water kun je op drie manieren passeren; via een wipwapbrug, langs de rand of over het water. Dit zag er allemaal heel verleidelijk uit voor onze kinderen. Het water was vrij ondiep, dat kon je zien aan de kinderen die er door liepen, maar toch zorgt de aanwezigheid van dit water voor een minder ontspannen zit wanneer je met kleine kinderen bent.

Het achterste deel is vooral gericht op hele gave boomhutten. Er zijn ook schommels en klim- en klautertoestellen, maar het zijn toch vooral de boomhutten in het “bos” die enorm de aandacht trekken. Boomhutten van waaruit enorme glijbanen vertrekken en verschillende ijzeren tunnels waar je doorheen kon klauteren zorgden voor veel plezier bij de kinderen.

Al met al was het een gaaf uitje. Het park is netjes en verzorgd. Alles ziet er goed onderhouden uit en terwijl wij er waren werden de vrijwel lege prullenbakken geleegd. Ondanks dat er misschien wel 150 kinderen en een groot aantal bijbehorende ouders waren, was het nooit een luidruchtige aangelegenheid én was de sfeer heel gemoedelijk. Wij gaan hier zeker terugkomen,  al was het alleen maar omdat de kinderen op de terugweg al vroegen wanneer wij weer zouden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.