’t Natte Laand op landgoed Haarzuilens

Wat een ontzettend leuke wandelroute heeft Natuurmonumenten gemaakt op landgoed Haarzuilens. Je ontdekt hier alle mogelijke manieren om over slootjes heen te komen. Van pontjes tot springen met polsstokken, het kan hier allemaal. Ook zijn er schepnetjes om te vissen in de sloot. Wat wil je (kind) nog meer?

’t Natte Laand start op Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Als je met de auto komt, dan kun je aan de overkant van de weg parkeren op het parkeerterrein van Natuurmonumenten naast Thematerweg 5 in Utrecht. Als je lid bent, dan is dit gratis. Vanaf Hoeve Wielrevelt staat de route van ongeveer drie km op paaltjes aangegeven. Je loopt langs de kippen en konijnen en het bijenhotel naar achteren, waar de route officieel begint. Meteen kun je al over planken heen en weer over de sloot. Na de zonnewijzer komt er een paadje naar rechts. Je loopt dan door een tunneltje naar het trekpontje. Gelukkig konden we vertellen dat er nog genoeg te doen was langs de rest van de route, anders hadden we onze eigen ‘schipper’ hier niet meer weg gekregen.

De volgende stop is de boerensloot, waar schepnetjes staan en een bord met wat er allemaal leeft in de sloot. Kikkervisjes waren er bij ons genoeg te vinden. Over de wiebelplank, het wiebelpad en het wankelvlot gaat de route verder. Tot slot kun je nog met een polsstok over de sloot springen, waarna je weer terug loopt naar de Hoeve.

De route heet niet voor niets ’t Natte Laand. Bij ons lag de jongste bij de tweede plank al in de sloot, dus droge kleren zijn geen overbodige luxe. Aan het einde kun je iets eten, drinken of een ijsje eten op Hoeve Wielrevelt of aan de overkant bij de Geertjes Hoeve. Al met al is alles hier aanwezig voor een heerlijke dag in de natuur.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.