Uilen- en Dierenpark de Paay in Beesd

Dit kleine uilen- en dierenpark de Paay ligt verscholen tussen de weilanden in Beesd. Je zou er gemakkelijk langs kunnen rijden zonder het te zien. Toch is het een leuke plek om eens naar op zoek te gaan. Je hebt het gevoel alsof je midden in een bos loopt en met ruim een uur heb je voldoende tijd om het helemaal te kunnen ontdekken.

Het uilen- en dierenpark

Dit park is opgezet door de eigenaar, die op het terrein woont. Het was niet zijn bedoeling om het park te openen voor publiek, maar omdat hier veel vraag naar was heeft hij het park eerst in het weekend en nu elke dag geopend. Het park is niet groot, waardoor onze éénjarigen de afstand goed af konden leggen. Je wandelt over smalle zandpaden, die erg modderig kunnen worden. Onze wagen kwam er in de winter niet doorheen. Er staat een rek met laarzen die je kunt lenen als het heel modderig is. In deze coronatijd is het handig zelf laarzen mee te nemen.

De dieren van de Paay

In het uilen en dierenpark de Paay vind je veel verschillende uilen en andere vogels. Ook leven er andere dieren, zoals de capibara, kamelen, stokstaartjes, flamingo’s en neusberen. De dieren zitten dichtbij het pad, soms in kleine verblijven, op een dusdanige afstand dat je het gevoel hebt dat je ze zou kunnen aaien. Als je echter ziet hoe de vogels en andere dieren hun voer verslinden, dan denk je er nog wel een keer extra over na voor je dit echt doet. Zeker als je weet dat dat voer bestaat uit kuikentjes en konijnen.

De gratis parkeerplaats van het park ligt iets voor de ingang langs de weg. Het is duidelijk te herkennen aan de grote plastic olifant die naast de voetgangersingang staat. Je loopt langs een grote weg naar het park, maar door de ligging is er weinig verkeer en is dit goed te doen. Het park is iedere dag geopend tussen 10.00 en 17.00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.