Wandelen bij het Doornse Gat

Bij het Doornse Gat in Doorn kun je veel verschillende wandelingen maken, wij hebben gekozen voor de kortste van ongeveer 3 kilometer. Het was die dag erg druk in het bos, we konden gelukkig nog net een parkeerplaatsje vinden. Na twee verschillende bossen geprobeerd te hebben waren we hier maar al te blij mee. Wandelen bij het Doornse gat is zoals wandelen in een bos hoort te zijn.

Doornse Gat heet zo door het enorme dal waar je om heen loopt. Je kunt hier ook naar beneden toe gaan, dat hadden wij gedaan als er een speeltuin of iets dergelijk was geweest. Dit was niet het geval. Wellicht dat er in de zomer meer vermaak is.

De wandeling is duidelijk aangegeven en brengt je door verschillende soorten natuurlandschappen. Zo kom kom je langs weilanden, hoge bomen, statige lanen en echt bos bos. Wat de kinderen erg indrukwekkend vonden was het statige huis dat aan het einde van een laan stond. Je kunt heel dichtbij het huis komen en fantaseren over de great gatsby feestjes je daar zou kunnen geven.

Je moet verschillende keren over een drukke weg heen, en je hebt af en toe een flinke klim onderweg, waardoor wij heel blij waren met de kinderwagen.

Omdat wandelen bij het Doornse gat niet per se gericht is op kinderen, maar gewoon een bos is, hebben wij verschillende spelletjes gespeeld met de kinderen. Onderweg spelen wij graag spelletjes zoals: ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’, ‘ik neem iemand in gedachten’ en ‘welk dier beschrijf ik?’. Voor de jongsten spelen wij spelletjes zoals ‘welk geluid maakt welk dier’. Door deze spelletjes te spelen houden de kinderen het langer vol en dwingt ze om na te denken. Vooral de eerst genoemde spelletjes vragen veel denkvermogen, wat onze oudste in ieder geval erg leuk vindt. Als dat allemaal niet meer werkt gaan we vaak racen tot de zoveelste boom, of tot een paaltje. Hierdoor hak je de wandeling in stukjes.

Wat doen jullie onderweg als kinderen het wel gezien hebben?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.