Wandelen bij Landgoed Den Eng

Wandelen bij Landgoed Den Eng

Wie een lekker korte wandeling in echt het bos wil maken kan zijn of haar hart ophalen op Landgoed Den Eng in Ommeren. Deze wandeling van maximaal een uurtje is perfect om op een zondagochtend even lekker wakker te worden.

De wandeling begint bij het Baron van Brakel Streekmuseum (enkel geopend op zaterdag). Je kunt de parkeerplaats gebruiken die bij dit museum hoort. De wandeling over Landgoed Den Eng begint links van het streekmuseum, achter de witte poort.

Er is geen vastgelegde route om te volgen, dus je kunt je eigen route bepalen. Wij hebben ditmaal de buitenste rand gelopen dus bij elke kruising hebben wij voor linksaf gekozen. Hierdoor liepen wij continu langs de boomgaard, wat zeker de interesse had van de kinderen. Verder hebben de kinderen zelf een ‘avonturenpad’ vlak naast het gewone pad bewandeld, wat niet meer was dan dwars door het bos lopen.

In het bos zijn er verschillende leuke elementen verstopt. Zo waren er meerdere bankjes en zelfs een picknicktafel in een veldje. De kinderen hebben zich hier langdurig vermaakt met verschillende fantasiespelletjes. In de zomer zal de laatstgenoemde plek perfect zijn voor langdurige picknicks, maar daarvoor was het nu ietwat te fris.

Maar het leukste was toch wel het hertenkamp dat prominent in het midden aanwezig is. De herten waren zeer nieuwsgierig en vriendelijk. In het veld liepen ook wat kippen en pauwen en het geheel had een gemoedelijke uitstraling.

Ook was er een eiland omringd door water waar in het midden zich het graf bevindt van de baron van Brakel en zijn vrouw. Het graf zag er nog netjes verzorgd uit en dat geeft duidelijk weer hoe het onderhoud van het gehele landgoed is.  

Al met al was het een plezierige korte wandeling waar we zeker een keer terug gaan komen. Het parkeren ging prettig en het bos is zeer toegankelijk voor zowel rolstoelgebruikers als kinderwagens. De compactheid en diversiteit van Landgoed Den Eng maakt het een uitermate perfect korte-Betuwekids-uitje.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.