Wandelen bij Regulieren in Tricht

Wandelen bij Regulieren in Tricht

Wie in de modder wil lopen, kan zijn hart ophalen bij de Regulieren vlakbij Culemborg. Wat is dit een groot modderfestijn, waar wij niet op gerekend hadden. Geloof ons, laarzen zijn een must. Maar wat een prachtige landschap, dus zeker de moeite waard om te wandelen bij de Regulieren in Tricht!

Wij waren al bekend met de Regulieren, van het doorheen fietsen richting Heerlijkheid Marienwaerdt, maar de Regulieren zijn zeker een eigen uitje waard. We hebben ervoor gekozen om een rondje te wandelen, beginnend bij de zeedijk. Je steekt hier een bruggetje over en neemt na een klein bosje de eerste weg links. Er zijn verder weinig paadjes, op enkele richting parkeerplaatsen na, dus de route spreekt vrij voor zichzelf.

Je loopt continu tussen twee sloten door, met aan de andere kant van die sloten verstrekkende weilanden. Het was tijdens onze wandeling vrij guur en grijs, dus de kans dat het bij mooier weer nog indrukwekkender oogt is aanwezig.

Je komt onderweg niet veel mensen tegen en je hoort vrijwel geen verkeer (op af en toe een trein in de verte na) wat je de illusie geeft dat je alleen op de wereld bent. Dat werkt erg mee aan de charme die de natuur al had.

Halverwege staat een molen en een huisje. Wij hebben op dat moment niet kunnen achterhalen wat het nut van die twee waren, maar we gokten op een eendenkooi. Er is ook een picknick tafel te vinden tijdens de wandeling, wat zich uitstekend leent voor een lunchplek tijdens de wandeling. Vanwege het gure weer hebben wij besloten dit niet te doen.

Fauna

Qua fauna kun je de volgende dieren tegenkomen: amfibien, konijnen en andere kleine zoogdieren en een boel vogels. Het gebied is rustgebied, waar veel dieren van profiteren. Er schijnen ook vaak herten te zijn, wat het voor onze kinderen altijd extra avontuurlijk maakt, want als je stil genoeg bent zie je misschien wel bambi.

We komen hier graag eens terug als het ietwat droger is en om wat meer van deze prachtige natuur te ontdekken. En te kijken waar de andere paden we tegenkomen als we wandelen bij Regulieren in Tricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.