Wandelen op landgoed Hoekelum

Op landgoed Hoekelum kun je twee korte wandelingen maken die goed te doen zijn met kleine kinderen.
Wij parkeerden op de parkeerplaats van kasteel Hoekelum en liepen de rode route. Deze route is ongeveer 4 km en loopt langs een riviertje en door het bos. Je ontdekt het heden en verleden door deze route te lopen. Ook kom je verschillende dieren en met geluk zelfs een hert tegen. Wij zagen veel vlinders en vogels. Aan het begin staan veel paaltjes. Later op het pad iets minder, maar zeker genoeg om de weg niet kwijt te raken. Het pad gaat redelijk op en af en soms door los zand, dus met kinderwagen was het soms flink doorduwen. Iets voordat je bij het kasteel aankomt, kom je langs een groot veld waar de kinderen lekker kunnen rondrennen en spelen.

Als je bij het kasteel aankomt, kun je in plaats van rechtsaf de route te vervolgen naar links richting boerderij Hoekelum lopen. Dit is een ontzettend leuke plek met onder andere een kabouterpad, speelplekken en een terras. We schreven hierover eerder deze blog. Zeker de moeite waard om een stukje voor om te lopen.

Vanaf de parkeerplaats aan de Horalaan kun je de blauwe route lopen. Deze route is ongeveer 3 km en ook hier vind je onderweg verschillende bordjes die je de geschiedenis van het landgoed laten ontdekken. Deze route komt minder dicht langs de boerderij, wat jammer is om over te slaan als je het landgoed bezoekt met kinderen.


Vanaf de parkeerplaats bij boerderij Hoekelum kun je ook een klompenpad lopen van 5,5 km. Voor onze kinderen is dat nu nog wat aan de lange kant, dus de rode route is wat ons betreft een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.