Wandeling Landgoed Sandwijck

Wandeling Landgoed Sandwijck

Op een zonnige avond was een korte wandeling over Landgoed Sandwijck bij De Bilt het perfecte uitje. De wandeling is twee kilometer, dus zeer geschikt voor kinderen. Door de diversiteit van natuur verbaas je je na elke bocht. Dit is een uitje waar we zeker vaker voor terugkomen.

Parkeren kan bij de daarvoor aangewezen parkeerplaats, die duidelijk wordt aangegeven. Er is ruimte genoeg en het was er niet druk wat betreft auto’s. Vanaf de parkeerplaats is het begin van de route zeer duidelijk aangegeven.

Direct begint de wandeling op Landgoed Sandwijck al vrij sprookjesachtig. Na een bruggetje loop je door een poort en kom je midden in de natuur uit. Het pad zigzagt door de natuur, om kleine bosjes en langs het water. Halverwege hebben wij nog een picknickmoment ingelast in de berm. Er waren ook wel bankjes beschikbaar, maar die waren opvallend genoeg allemaal bezet.

Onderweg is er niet heel veel te doen voor kinderen. Maar toch vonden zij de route een aanrader, dankzij alle kleine sluip-door-kruip-door weggetjes én de mysterieuze huizen langs de route en de vreemde “dans” tafel op een eiland.  De verschillende bruggetjes en poortjes maken de route avontuurlijk en ook erg mooi.

Tijdens de wandeling kom je ook langs een klein torentje. Het  was even flink speculeren wat voor een soort torentje dit was (heksenhuis, kerk of prinsessenhuis waren de meest logische opties). Uiteindelijk van dichterbij bekeken was het iemands atelier, met een prachtig uitzicht over weilanden. Achter het torentje was er wel even verwarring welk pad we moesten nemen. Een goed richtlijn is dat je om het park loopt, dus kies de buitenste route.

Het was een verrassend rustige en prachtige wandeling in De Bilt. Heel onverwachts was hoe wijds alles was en daarnaast ook heel netjes verzorgd. Landgoed Sandwijck is zeker goedgekeurd door de Betuwekids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.