Watermuseum in Arnhem

Watermuseum in Arnhem

Dit stond al een tijd hoog op ons verlanglijstje en op een mistige zondagochtend zijn we er eindelijk een keer geweest. Het watermuseum in Arnhem heeft als thema, zoals te verwachten, water. In het museum leer je de waarde van water en bijvoorbeeld hoe ingewikkeld waterbeheer in Nederland is. Het is een enorm interactief museum dat duidelijk is gericht op kinderen.

Het Watermuseum in Arnhem ligt vooraan in het prachtige park Sonsbeek. Er is beperkt parkeerruimte voor het museum, vroeg aanwezig zijn kan dan helpen. Iets verderop in de straat heb je ook gratis parkeerplekken, of betaald parkeren langs de weg. Ook kun je onder het Centraal Station van Arnhem heel prettig parkeren en vanaf daar is het een korte wandeling naar Park Sonsbeek.

Bij binnenkomst kom je bij de kassa waar je een kaartje kunt kopen of een eventuele vooraf gekochte kaartje tonen. Daarna ga je met een trap omlaag het museum in. Je kunt er op twee kanten in, maar wij raden aan om eerst helemaal links langs de muur naar achteren te lopen en daarna door het museum naar voren te werken.

Je hebt verschillende installaties staan. Zo leer je over droogte, waterovervloed, het riool en over waterbeheer in Nederland. Sommige onderwerpen gingen volledig over het hoofd van onze kinderen, niettemin vonden ze het geweldig. Het kruipen door een riool en spelletjes spelen op een schermpje waren favoriet.

Het fijne is dat het museum niet te groot is en je niet heel veel hoeft te lopen, waardoor kinderen vrijheid voelen om zelf te ontdekken. Er was ook klein gedeelte boven, waar een huisje is nagebouwd. Omdat wij niet helemaal door hadden wat de bedoeling hiervan was zijn we hij hier niet lang geweest.  

Er waren verschillende mogelijke routes om te volgen. Zo liepen wij een pinguïn-route, geschikt voor kleine kinderen. Hier moesten wij de dieren in het museum zoeken en dan stickers plakken op de goede plek op een kaart. Een andere optie was het doen van waterproefjes. Deze hebben wij niet geprobeerd, hoewel het er wel leuk uit zag. Het watermuseum in Arnhem is een aanrader, helemaal in combinatie met een bezoek aan Park Sonsbeek of Arnhem Centrum. Wie weet komen wij hier terug, als de kinderen wat ouder zijn. Wij kijken in ieder geval positief terug op dit uitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.