Werk aan de Groeneweg

Verscholen achter de dijk ligt Werk aan de Groeneweg. Hier vind je een spannende speur- en beleefroute (2km) en ga je samen met soldaat Vendrik op pad door de loopgraven. Kinderen wanen zich even in een andere wereld en kunnen tijdens deze route leren over de oorlog door het volgen van het (strip)verhaal van de soldaat.

Werk aan de Groeneweg is ook een mooi stuk natuur met veel afwisseling. In de lente staat de mosterdplant langs de loopgraven prachtig in bloei, wat hele gave foto’s oplevert. De herfstkleuren in deze tijd van het jaar zorgen weer voor een heel andere sfeer.

Wij gaan hier meestal op de fiets naartoe, waardoor het avontuur voor onze kinderen al begint met de oversteek met het pontje. Daarna is het nog een stukje fietsen over de dijk. Er is een handig parkeerveld waar je zowel fietsen als auto’s goed kwijt kunt. Dat is tevens het startpunt van de beleefroute. De wandeling is goed te doen met een kinderwagen/buggy. Ook het klompenpad Lint- en Liniepad (10 km) is vanaf hier te lopen. Werk aan de Groeneweg ligt ook in de buurt van het onderwaterpad en is daardoor goed te combineren.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.