Wilco Ambachtelijk Ijs en Minigolf

Wilco Ambachtelijk Ijs en Minigolf

Tussen Buren en Culemborg, midden tussen de weilanden, ligt Wilco Ambachtelijk ijs. En naast ijs eten kun je hier ook midgetgolven en lekker spelen. De locatie is erg idyllisch en je waant je door alle geluiden echt eventjes in het boerenleven.

Bij  aankomst op het terrein kun je makkelijk parkeren, er is genoeg ruimte voor auto’s en fietsen, parkeren bij het hek. Wat je als eerste ziet is de IJsberg, waar je halve liters ijs uit een automaat kan halen. Er was behoorlijk wat aanloop voor dit concept.

Daarna loop je langs de koeienstal richting de ijscozaak. Kinderen kunnen naar binnenkijken en wat koeien zien. Toevallig was er een koe aan het kalveren toen wij er waren, wat resulteerde in een korte vluchtige biologielesje.

Bij de balie kun je uit veel verschillende ijssmaken kiezen en ook een enkele ijscoupes. Wij zijn echter begonnen met midgetgolven, die kun je bij de balie vragen. We kregen golfstokken, balletjes, papiertjes en een pen mee. Het midgetgolfbaan ligt naast de boerderij, te bereiken via een pad over het terras en langs het springkussen.

Er zijn achttien holes die allemaal heel divers zijn. Ook wat betreft moeilijkheidsgraad. Het was goed te doen voor onze vierjarige dochter, maar onze twee zoons van twee hadden wel wat moeite met de concentratie en het wachten. Gelukkig was er genoeg te zien in de omgeving. Zo kun je in de koeienstal meekijken, of het werk van een tractor bestuderen. Omdat alles aardig dicht op elkaar zat hebben wij onze groep in tweeën gesplitst om zo de onderlinge wachttijd wat te verminderen. Dit werkte perfect. Met ongeveer een uurtje waren wij rond.

Daarna hebben wij ijsjes gehaald en gesprongen op het springkussen. Ook zijn er wat geinige wipdieren die zeker de interesse van de jongsten hadden. Het ijs is heerlijk en fris. Een perfecte afsluiting na dit leuke uitje. Wij gaan vast nog een keer midgetgolven en ijs eten bij Wilco Ambachtelijk ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.