ZandZieBar bij Slijk-Ewijk

ZandZieBar bij Slijk-Ewijk

ZandZieBar bij Slijk-Ewijk ligt bij een grote strandplas. Maar in het midden van die plas het natuurlijk speeleiland. Op het eiland kun je klimmen, klauteren, sjezen en rennen. Voor de echte durfal is er de mogelijkheid om over verschillende klimtoestellen over het water het eiland te bereiken. Verder is er een strand met waterspeeltoestellen én een piratenschip in het water.

Op een vroege woensdagochtend was het hier uitgestorven. Normaal gesproken zijn er hefbomen en betaal je 2 á 3 euro, maar ze stonden nu omhoog in verband met renovatie van de weg. Doordat er geen andere auto’s waren was het mij even onduidelijk hoe en waar te parkeren, dus dat heb ik nu in de berm gedaan. Er was in ieder geval genoeg ruimte om te parkeren.

Vervolgens loop je vrij vlot naar het kiosk van ZandZieBar bij Slijk-Ewijk, die op dat moment gesloten was maar waar je volgens de website normaal gesproken een hapje en een drankje kunt afhalen. Je loopt hierlangs richting de brug waar boven ZandZieBar geschreven staat. Er is een smalle doorgang, dus het is niet heel handig om een kinderwagen mee te nemen. Dat laatste wordt ook extra moeilijk gemaakt door de hoeveelheid zand op het eiland.

Op het eiland zelf zijn een boel verschillende klim en klautertoestellen. Voor mijn tweejarigen waren de meeste dingen nog wel wat hoog gegrepen, maar ze hebben zich uitermate vermaakt met slalommen, klimmen en eventuele monsters die volgens hun overal verstopt zaten. Je hebt ook verschillende tunnels waar je doorheen kunt kruipen.  

Tegenover het eiland heb je op het strand een waterpomp, die op het moment van bezoeken niet aangesloten was. En iets verderop stond er een piratenschip in het water. Met de twee jongens van slechts twee, zonder zwemkleren, leek het mij geen goed idee om op dit schip te klimmen. We hebben hem daarom vanaf het strand bewonderd.

We hebben ons hier enkele uren vermaakt, en hadden best langer kunnen blijven. Als je wat langer de tijd hebt is er ook de mogelijkheid om rondom de plas te lopen, een wandeling van ongeveer 5,7 kilometer. Deze wandeling is (deels) ook een trimbaan, dus vermakelijk voor kinderen.  Je hebt tijdens de wandeling ook de mogelijkheid om bij de Pannekoekenbakker wat te eten. Dit restaurant is momenteel alleen geopend voor afhalen, maar je kunt hier ook verschillende speur-, fiets- of autotochten verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.