Zondagwandeling op de Grebbeberg

Hoe kun je de zondag beter beginnen dan met een heerlijke boswandeling, in deze tijd nog extra mooi met alle herfstkleuren. Deze week hebben we de wandeling over de Grebbeberg van Utrechts Landschap (4 km) gelopen in Rhenen. Vanaf de parkeerplaats was het eerst even zoeken naar het startpunt, dat aan de overkant van de weg ligt. Als je eenmaal bent overgestoken is de route duidelijk aangegeven met de paaltjes met een wit teken. Je loopt door dicht bos, mooie lanen en over paden met een wijds uitzicht.

De wandeling is goed te doen met een kinderwagen, de paden zijn erg breed. De enige uitdaging kom je tegen bij het geweldige uitzichtpunt, dat alleen via een trap te bereiken is en waar we de kinderwagen dus omhoog moesten tillen. Vanaf het uitkijkpunt kun je genieten van het uitzicht over de Blauwe Kamer, Neder-Rijn en de Betuwe. Je loopt weer naar beneden over een olifantenpaadje richting een klein kasteeltje, de Koningstafel, waar je ook omheen kunt lopen. Verder heb je een boel leuke takkenhutten en is er veel ruimte voor de kinderen om te rennen. Deze route over de Grebbeberg komt hoog in onze lijst met favoriete wandelingen.

Een andere wandeling die vanaf hetzelfde punt begint is een wandeling over de laarsenberg. De routes zijn ook te combineren, er zal dan geen overlap tussen zijn.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.