Bomenroute Landgoed Heidestein

Bomenroute Heidestein

Wie een lekkere en fotogenieke wandeling wil maken, kan goed terecht bij Landgoed Heidestein. Landgoed Heidestein is zeer geschikt voor kinderen, door zowel een dierenroute, een schapenroute en ook de bomenroute. Het bos is heerlijk divers en de route was een leuke toevoeging.

Parkeren kan op de parkeerplaats, die je vindt door het volgen van de ‘Utrechts Landschap’ borden. Het is even zoeken, en google maps stuurt je een woonwijk in, maar uiteindelijk spreekt het best voor zich. Er is genoeg parkeerruimte en vanaf daar wandel je zo het bos in.  

We wilden in eerste instantie de rode route (4,5 kilometer) lopen, waarbij je voornamelijk een rondje om de Bosvijver loopt. Toevallig was dat ook precies de bomenroute, dus we hebben dat mooi kunnen combineren. Vanaf de parkeerplaats loop je richting de schaapskooi. Eenmaal aangekomen bij de schaapskooi begint de bomenroute. Bij de schaapskooi kun je ook andere routes volgen zoals de schapenroute en een rondje door het ‘beestenbos’. Van deze routes hebben wij, na de bomenroute, ook delen gelopen. Het rondje door het beestenbos (100 meter met mooie foto’s van dieren) zelfs drie maal!

De bomenroute bestaat uit een wandeling in de richting van en uiteindelijk rondom de bosvijver. Onderweg zie je langs bomenroute Heidestein veel verschillende soorten bomen, die doormiddel van een bordje worden uitgelegd. De route zelf kun je door middel van pijltjes volgen.

De bosvijver, midden in het bos, is zeer fotogeniek en is geliefd op instagram. En wij snappen wel waarom. De plek is haast sprookjesachtig, zo mooi. Bij het rondje om de bosvijver loop je door tunnel(s), over bergheuvels en langs een “gevangenis”, maar dat bleek later na enig onderzoek een AirBNB vakantieverblijf te zijn. Boven op de “berg” is ook een prachtige locatie voor een picknick, met een prima picknicktafel.

De route zelf is een kilometer of 2. Niet heel ver, maar niet heel geschikt voor kinderwagens of buggy’s. Dit komt onder andere door de trappen en ook doordat de route meermaals flinke hoogteverschillen moet overwinnen.

De combinatie met het lekkere weer en de diversiteit van het bos maakten dat we een heerlijke ochtend hadden. Het was heel rustig (slecht een paar anderen in het bos) en een perfect uitje waar we zeker vaker gaan komen. Wat een prachtplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.