Het Verdronken Bos in Schalkwijk

Op een heerlijke dag hebben we een nieuwe bijzondere plek ontdekt: het Verdronken Bos in Schalkwijk. Eerder was dit een bos. Nu is het een plaats voor overtollig water. De bomen die hier stonden konden niet overleven bij hoog water. Het gevolg is dat er allemaal stukken boom in het water staan, waar je over een vlonder tussendoor kunt lopen. 

Als je met de fiets komt, kun je deze neerzetten bij het Verdronken bos. Kom je met de auto, dan rijd je naar de Kaaidijk in Schalkwijk. Daar bevindt zich tegenover een wit bruggetje een kleine parkeerplaats. Om bij het Verdronken bos te komen loop je verder over de rustige weg en steek je het water over bij het volgende witte bruggetje. 

Wij hebben er een leuke korte wandeling van gemaakt van ongeveer 2,5 km. Als je aan de andere kant van de vlonder bent aangekomen, ga je linksaf en volg je de paaltjes van het klompenpad. Aangekomen bij een iets grotere brug over het water, steek je deze over een loop je naar links. Je komt dan vanzelf weer terug bij de parkeerplaats over het andere witte bruggetje. 

2 Comments

  1. Hallo,
    Is het trekpondje die gelegen is ergens bij de route bij het verloren bos toevallig rolstoeltoegankelijk?

    Weet iemand dat? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.