Kasteel Heeswijk en de uitkijktoren

Wie over N279 van Den Bosch richting Veghel rijdt, heeft de prachtige uitkijktoren wellicht al eens gezien. Dit keer zijn wij gestopt om eens een kijkje te kijken en werden verrast door een schitterend nabijgelegen kasteel. Je kunt er een kleine wandeling maken bij Kasteel Heeswijk en de uitkijktoren is vrij toegankelijk.

Je kunt prima parkeren bij de Natuurpoort Kasteel Heeswijk. Er is op de site een wandeling van 4,7 kilometer te downloaden, maar wij besloten voornamelijk te lopen tussen het kasteel en de uitkijktoren.  Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het prachtige kasteel.

Kasteel Heeswijk

Het oorspronkelijke kasteel bestaat al bijna duizend jaar en hoewel velen malen verwoest en herbouwd is de huidige vorm in 1853 gebouwd. Buiten de huidige corona maatregelen is het kasteel te bezoeken, er zijn ook wekelijkse kinderrondleidingen op de woensdagmiddag. Er zijn in het kasteel ook twee speurtochten die je kunt meenemen op ontdekkingstocht. Zo is er een speurtocht voor 4 tot en met 8 jarigen en eentje voor 9 en ouder.  Bij restaurant “Bij de barones” kun je, wederom buiten de huidige coronamaatregelen, genieten van een heerlijke lunchkaart of alleen een drankje met iets lekkers erbij. Voor nu was het genoeg om rond het kasteel te lopen, wat al een prachtige indruk gaf.

Heeskijk

Vanaf het kasteel is het ongeveer een kilometer naar de uitkijktoren. De uitkijktoren heet de Heeskijk en is gemaakt van hout van gekapte bomen voor de uitbreiding van de N279. De Heeskijk is goed te beklimmen, ook voor kleine beentjes. Het uitzicht is vrij wijds, maar je ziet wel veel snelweg en Kasteel Heeswijk is niet zichtbaar door een rij bomen. Rondom de uitkijktoren de Heeskijk heb je een aantal bankjes en picknicktafels waar je dus, met lekker weer, een zeer geschikt plekje hebt om af te spreken voor een picknick.

Al met al een lekkere wandeling bij kasteel Heeswijk en de uitkijktoren waar je kunt genieten van een prachtige historie van Nederland en een mooie te beklimmen uitkijktoren hebt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.