Lingebos en Speelbos de kleine Waterlinie

Lingebos en Speelbos de kleine Waterlinie

Speelbos de kleine waterlinie heeft het allemaal! Een plas om te zwemmen, watervalletjes om te experimenteren met water, een ligweide met speeltoestellen, een bos om te wandelen, een speelbos met een klimfort en een heleboel takkenhutjes.

We gingen op een prachtige lentedag richting het Lingebos in Vuren, vlakbij de snelweg A15. Er is bij het bos een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren voor 2 euro. Velen hadden hun auto geparkeerd voor de hefboom, dus er was ruimte genoeg op de parkeerplaats.

We begonnen bij de zwemplas, die echt nog te koud was. Er was ook een restaurant ‘het Kraaiennest’, helaas gesloten, met een piratenvibe. In de zomer, buiten corona om, zal het vast een leuke plek te zijn om een ijsje te eten. Aan de overkant van het water zie je camping ‘de Lieveling’ met zeer opvallende kampeerplekken (bus, tipi’s en pipowagens). Dit gaf de plas een mysterieus effect.

Als je langs de waterrand loopt kom je langs verschillende speelarttributen, zoals schommelbanden en een schommelnet. Er schijnt ook iets verderop een kabelbaan te zijn, maar daar zijn wij niet geweest. Wat de kinderen het meest toe aangetrokken voelde waren twee waterval/fonteinen. Deze zijn aangelegd om het water uit de plas een beetje laten circuleren.  De jongens vonden het geweldig om met stokken het water tegen te houden, te kijken hoe ver blaadjes meegingen met het water etc.

Daarna zijn we doorgegaan naar het speelbos. Je benadert het speelbos via een bruggetje over een gracht. Dan kun je kiezen welke kant je het bos doorloopt, wij gingen rechtsaf. Hier hebebn we eerst wat stenen gevonden om op te picknicken, en een enorme takkenhut waar de kinderen zelf gingen picknicken. De stenen lagen bij een plas, en aan de overkant konden we al het fort zien. Dat was het doel van de kinderen onderweg. We hebben nog veel soldaten, kanonnen en andere klimdingen gezien, allemaal van hout. En uiteindelijk kwamen we bij een vlot, en stapstenen, zodat je bij de fort kon komen. Gelukkig is er verderop ook een klein stukje land waar je het water mee kunt oversteken. Iets fijner met kleine kinderen.

Het beklimmen van het fort was nog wel een moeilijke, alleen de oudste lukte het met een beetje hulp. Maar er was genoeg zand om mee te spelen en kleine heuveltjes om over te rennen voor de andere twee. We hebben hier heerlijk gespeeld, het was vrij rustig dus we hebben uitgebreid de tijd genomen. Daarna weer terug naar de auto en naar huis, iedereen was helemaal moe gespeeld.

We komen zeker terug bij speelbos de kleine waterlinie om meer te ontdekken, wij hebben volgens mij zoveel nog niet gezien. Het was een heerlijk uitje waar we uren hebben kunnen spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.