Uiltjespad en bosspeeltuin in het Maximapark in Utrecht

In het Maximapark in Utrecht is een leuke route voor kinderen uitgezet om het park te ontdekken; het uiltjespad. Door het volgen van de paaltjes kom je op verschillende plekken in het park. De route eindigt dichtbij de bosspeeltuin, waar de kinderen nog lekker kunnen spelen.

Elk seizoen is er een boekje te downloaden met leuke vragen en opdrachten over de natuur die passen bij de lente, zomer, herfst of winter op de site van het Maximapark. Wij volgden de lenteroute, die je hier kunt downloaden. Er zijn verschillende afstanden die je kunt volgen, van 800 meter tot 2 km. De kortere routes loop je door de route in te korten bij uiltjes 6 of 9.

De route begint bij de hoofdingang van het park, tegenover de parkeerplaats naast Utrechtseweg 4. Bij de ingang vind je het beeld van een uil en daarna is de route te volgen door de kant op de lopen waar het uiltje op de paal naartoe wijst. Je kunt de route gewoon lopen, maar ook extra leuk maken met de opdrachtjes en vragen. Bij uiltje 2 staan de kijkkelders, waardoor je verschillende voorwerpen kunt zien. Helaas is bij veel kokers het glas gebroken, waardoor er niets meer te zien is, maar bij sommige kokers kun je nog wel naar binnen gluren. De route komt ook langs een aantal dieren aan de Alendorperweg en de vlindertuin. Aan het einde van de vlindertuin kun je met een trekpontje heen en weer over het water.

Aan het einde van de route is het een mooie afsluiting om naar links te gaan. Je kunt hier een hoge toren beklimmen met uitzicht over het park en de bosspeeltuin. De ingang van de speeltuin vind je bij het terras van Anafora, waar je iets lekkers te eten en drinken kunt halen. De speeltuin is gratis toegankelijk tussen 8:30 en 19:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.