Nationaal bomenmuseum Gimborn

Nationaal bomenmuseum Gimborn

Het is absoluut geen typisch museum, dit nationaal bomenmuseum Gimborn. Geen groot gebouw waar je uren in kunt dwalen, maar wel een prachtig aangelegd bos. Elk stukje van dit bos is thematisch en zeer netjes verzorgd. Maar het allerleukste, volgens de kinderen, is toch echt de boomhut van Max.

Parkeren kan bij de parkeerplaats bij het museum. Let op, je navigeert naar de achterkant van de parkeerplaats waar geen doorgang is. Als je richting het nationaal bomenmuseum Gimborn navigeert, moet je niet afslaan richting Palmstad, maar richting de vuilstort. Parkeren is gratis, maar toegang tot het museum is 6,50 euro voor een volwassene (museumkaart wordt niet geaccepteerd). Kinderen onder de 11 zijn gratis.

Bij binnenkomst is een soort klein restaurantje waar je ook  heerlijk op het terras kunt zitten. Zelf hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. Door het park verspreid zijn voldoende bankjes en zitjes waar je prima pauze kunt houden. Ook kun je hier een speurtocht en ontdekkingskoffer huren. Dit hebben wij niet gedaan, omdat de kinderen hiervoor nog een beetje te jong zijn. Toch vonden de kinderen de bordjes met dierenafbeeldingen behorend bij deze speurtochten al super interessant.

Wij hebben een wandeling door het 4,5 hectare aan bos gelopen, om te eindigen bij de speeltuin en de Boomhut van Max. Je kunt er verschillende wandelingen lopen, aangegeven met gekleurde paaltjes. Wij liepen elke keer op de bonnefooi rechts rond de buitenkant van het bos. Je hebt, zoals te verwachten, een grote variatie aan bomen. Het is relatief thematisch ingericht; zo loop je bijvoorbeeld door een dennenbos, gevolgd door verschillende oude loofbomen om daarna tussen de heide te wandelen. Dit laatste zorgde voor een prachtig gezicht, omdat de heide net heel mooi in bloei stond.

Uiteindelijk sloten we ons bezoek aan Nationaal bomenmuseum Gimborn af bij de speeltuin: hier heb je schommels, bouwmateriaal en een klimparcours. Ook is hier De Boomhut van Max; dit is een klein educatief centrum over alles wat te maken heeft met planten en bomen. Je kunt een laddertje opklimmen om hoger over het bos te kijken, maar ook bijvoorbeeld een filmpje over de anatomie van planten te bekijken. De kinderen konden zich hier heerlijk lang vermaken.

Al met al is dit weer een flinke aanrader. Ik zou graag Nationaal bomenmuseum Gimborn op meerdere momenten in het jaar willen bezoeken om te kijken hoe het verandert met de seizoenen. Al met al een interessant en leuk kort uitje.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.