Kinderboerderij en speeltuin Eilandsteede

Kinderboerderij en speeltuin Eilandsteede

Eilandsteede is een ontmoetingsplek van de stichting Utrecht Natuurlijk, gelegen in Park Transwijk in het zuidwesten van Utrecht. Op het terrein heb je een kinderboerderij, een enorme speeltuin, een stadstuin en zelfs een fitnessplek.

Parkeren kan op de daartoe aangewezen parkeerplaats, als je navigeert naar Eilandsteede. Op deze parkeerplaats was ruim voldoende plaats. Wij waren er op een zondagmiddag en er was één andere auto geparkeerd. Voor zover we konden nagaan was het parkeren gratis en ook nog eens precies bij de ingang van de kinderboerderij.

De kinderboerderij heeft een binnen- en een buitendeel. Buiten stonden de koeien, ezels, geiten en schapen. Binnen had je kleine dieren zoals konijntjes en vogeltjes, maar ook de stal van de grotere dieren. De varkens waren net gevoerd en zorgden voor genoeg kabaal. Grappig genoeg werden net de geiten binnengelaten en konden we aanschouwen hoe de oudere geiten zelf hun stal in renden en de babygeitjes getild moesten worden.

Na de dieren zijn we richting de speeltuin gelopen. Je komt dan langs een koffiehoek waar je een kopje koffie met iets lekkers erbij kunt halen. Er is ook een terras en een boerderijwinkel. De koffiehoek is alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

De speeltuin is schitterend. Zo uitgebreid en zo netjes en verzorgd. Midden op het terrein staat het meest opvallende van de speeltuin, namelijk een prachtig kasteel met glijbaan. Dat trok direct de aandacht van onze kinderen die met grote voortvarendheid het kasteel beklommen.

Verder heb je er een waterspeelhoek, muziekinstrumenten, zandbakken, speelelementen voor kleinere kinderen en nog veel meer. Het was relatief druk, maar tegen het eind van de middag werd het wel rustiger. De sfeer die er hing was zeer prettig en heel erg relaxed.

Omdat wij nog meer wilden zien, zijn we ook nog naar de tuin achter de kinderboerderij gelopen.  Het idee achter de tuin is dat het onder andere een ontmoetingsplek is, onderhouden door plaatselijke vrijwilligers. In de tuin heb je nette picknickplekken, bankjes waar je lekker een boek kunt lezen, een blotevoeten pad, educatieve borden en nog veel meer. Naast de gezamenlijke tuin is er ook een calisthenics park, waar de kinderen zich op verschillende manieren konden uitleven.  Dit park is vrij uitgebreid, met een deel voor fitte mensen, en een 50+ deel waar je juist mobiliteit traint.

Er was nog zoveel meer te zien, zelfs de kleine wandeling die wij aan het bezoek hadden gekoppeld zorgden nog dat we niet alles gezien hadden. De kinderen gaven, onderweg naar huis aan, heel graag terug te komen bij Eilandsteede. Het liefst eigenlijk al direct. Gelukkig heeft Utrecht Natuurlijk meer locaties om te ontdekken, zoals bijvoorbeeld Steede Hoge Woerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.