Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd

Zoveel te doen bij Castellum Hoge Woerd, dat je er zeker een dagdeel voor moet uittrekken! Je hebt hier een museum, een restaurant, een kinderboerderij én een natuurspeeltuin. En alle zijn goed verzorgd en zeker het bezoeken waard. Wat een leuke ochtend!

Op een regenachtige ochtend leek het ons leuk om een bezoek te brengen aan Castellum Hoge Woerd, waar wij wel wat over gehoord en gelezen hadden maar niet veel bij voorstelden. Onze verwachtingen werden ruimschoots behaald, want hier willen wij vaker komen.

Parkeren doe je bij het wachtershuisje vlak bij een grotere weg. Dan loop je tussen de perenbomen richting het iconische Castellum. Je komt binnen bij de balie voor het archeologiemuseum. Toegang is gratis, maar tijdens de huidige Corona maatregelen is reserveren wel verplicht. Je kunt hier ook een speurtocht afhalen, maar onze kinderen waren er nog iets te jong voor. Aanbevolen leeftijd van het “kinderspoor” is vanaf acht jaar.

Museum Hoge Woerd

Het museum is leuk voor kinderen, er zijn heel veel interactieve elementen waarbij zelfs onze tweejarigen begrepen wat de bedoeling was. De eerste hal draait om een oud Romeins schip, dat indrukwekkend opgesteld staat. Je leert er om heen meer over. Boven heb je nog een extra tentoonstelling, op het moment van bezoeken was dat over zwarte vogels.

Het museum loopt verder aan de andere kant van de balie. Hier leer je meer over het leven rondom Utrecht door de eeuwen heen. Heel gaaf was hier de  360° film, de kinderen hebben twee keer het filmpje bekeken. Er is zoveel te zien dat je ogen te kort komt! Ook de Romein aankleden op een schermpje met je eigen gezicht vonden ze ook heel grappig, ook al werkte de techniek van dit virtuele pashokje niet heel smooth.

Stadsboerderij en Castellum Café

Na het museum zijn we het binnenplein overgestoken naar de kinderboerderij. De meeste dieren stonden buiten maar we hebben ezels en konijnen kunnen aaien. Toen barstte de regen los dus zijn we het veld weer overgestoken en hebben we genoten van een heerlijke lunch in het Castellum Café. Hier heb je een leuke speelhoek voor kinderen en de kinderpannenkoek is reusachtig! Dus zeker meer dan geschikt voor kinderen. Met lekker weer kun je buiten zitten, waar ze ook speelgoed hebben liggen.

Natuurspeeltuin

Achter de kinderboerderij heb je buiten een prachtige tuin, waar ze ook een mooie natuurspeeltuin in verwerkt hebben. Ondanks de regen hebben de kinderen hier even lekker kunnen rennen. Veel klim- en klautermogelijkheden. Achteraan de tuin zit de rest van de kinderboerderij. Die was op dit moment op slot. Wat we ook graag nog hadden willen doen, was de pluktuin. We hadden nog zeker wel een uur kunnen ronddwalen in deze prachtige tuin. Onze ervaring was heel positief en we raden iedereen aan om een keer bij Castellum Hoge Woerd te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.