Slagmaatpad, kids klompenpad in Bunnik

Wat een leuk kids klompenpad is het Slagmaatpad in Bunnik en Houten. Het is een hele afwisselende route over een oud Fort, door de wei en door het bos. Je kunt het hele pad lopen van 7 km, of een keuze maken uit de verschillende mogelijke rondjes.

Het Slagmaatpad begint bij Fort bij Vechten in Bunnik. Het eerste stuk over het oude Fort is ook te lopen als apart rondje van ongeveer 3 km. Wij begonnen vanaf de parkeerplaats aan de Marsdijk en liepen de rondjes boerderij en speelbos, wat in totaal ongeveer 4,5 km was.

In het bos hebben de kinderen heerlijk gespeeld met takken, zand en water. Het klim- en klauterparcours over het water was ook een groot succes. Met alle modder nu is het nog een extra grote uitdaging om niet in het water terecht te komen. Voor de zekerheid zijn wat schone kleren in de tas dus geen overbodige luxe. Vergeet ook niet een schepje mee te nemen om onderweg te zoeken naar de muntjes in de grote berg zand. Daarna kom je in het rondje boerderij nog een leuk blotevoetenpad en pontje over het water tegen. Langs de nieuwsgierige schapen loop je vervolgens weer terug naar de parkeerplaats.

Het Slagmaatpad is wat ons betreft echt een aanrader. Heel afwisselend, met leuke activiteiten voor de kinderen tijdens het wandelen. In de zomer komen we zeker eens terug om nog extra te genieten van deze waterrijke plek. Ook kun je dan tussen de koeien doorlopen, die nu binnen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.