Vijf coronaproof uitjes in de Kerstvakantie

In de kerstvakantie vallen er door de laatste maatregelen flink wat activiteiten af. Een goed moment om eens op een rij te zetten welke mogelijkheden er nog wel zijn om er lekker op uit te gaan met de kinderen. Op onze site vind je veel uitjes in de natuur, waarbij het goed mogelijk is om voldoende afstand te houden en toch even lekker op pad te zijn. Hieronder vind je alvast vijf ideeën.

De Tuinpiraat

Een van onze persoonlijke favorieten is de Zandput, ook wel bekend als de Tuinpiraat, een natuurgebied dichtbij de snelweg in Culemborg. Een plek waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en hun eigen fantasie kunnen gebruiken om er een leuke tijd van te maken. Of ze nou op een eigen bedachte berenjacht gaan of op zoek naar de stenen piraten die er nu verstopt zijn, ze zullen zich zeker vermaken.

De Meent

Ook zijn we regelmatig te vinden bij de Meent, een grote recreatieplas in Beusichem. Naast een grote speeltuin, het Jutterseiland, vind je hier een trimbaan rondom de plas, fitnessapparaten, een speeltuintje op het strand en een jeu de boules baan.

Wandeling op de Laarsenberg

Als je van wandelen houdt, kijk dan eens naar deze wandeling op de Laarsenberg. Tijdens deze wandeling sta je oog in oog met de beren en wolven van dierenpark Rhenen. 

Laarzenpad Groene Dijk

Is het te koud voor een lange wandeling, maar wil je wel even een frisse neus halen, dan is Laarzenpad Groene Dijk een aanrader. Met het mooie uitzicht over de Linge en de nieuwsgierige pony’s is dit een onontdekt pareltje voor een heerlijke korte wandeling met kinderen.

Docus de Das Avonturenpad

Iets buiten de Betuwe is het Docus de Das Avonturenpad in Schaijk echt een aanrader. Door de bosheks is het bos betoverd en Docus de Das heeft jouw hulp nodig. Langs de wandelroute van ongeveer 1,5 km kom je alle vriendjes van Docus tegen bij de verschillende natuurlijke speeltoestellen. Heerlijk klimmen en klauteren door tunnels en over boomstammen, water pompen, met zand spelen, hutten bouwen en rennen door het bos. Wat wil je nog meer?

Wij gaan deze kerstvakantie lekker genieten van de natuur en hopen jullie met deze tips te inspireren dat ook te gaan doen. Tips voor andere leuke uitjes zijn altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.