Wandelen op de Laarsenberg

Vlak bij de Grebbeberg in Rhenen ligt de Laarsenberg. Je kunt hier een wandeling maken van Utrechts Landschap door een rustig bos met genoeg afwisseling. De wandeling begint bij de parkeerplaats van het Militair Ereveld en is aangegeven met gele paaltjes met een rood streepje.

Wat mijn dochter het allerleukste vond; tijdens de wandeling sta je ineens oog in oog met de beren en wolven van dierenpark Rhenen. Gelukkig staan er twee hekken tussen, want zo dichtbij (in plaats van bovenaf in de dierentuin zelf) is het toch best spannend. Verder kom je langs een loopgraaf aan het begin van de route en daarna door stukken bos, open plekken en prachtige vergezichten bij een akkerveld. De wandeling is in totaal 4,6 kilometer en is ook in te korten door niet alle kleine (soms ietwat vreemde) omwegen te nemen. De wandeling is zeker te doen met een kinderwagen, als deze over de vele boomwortels heen kan. Wij komen hier zeker een keer terug, want er is nog genoeg te ontdekken op deze prachtige Laarsenberg.

De wandeling is eventueel te combineren met een wandeling over de Grebbeberg. Deze wandeling vertrekt vanaf dezelfde parkeerplaats en is net zo’n aanrader. Helaas is er geen overlap tussen de twee en kom je bij de Grebbeberg niet langs de wolven en de beren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.