De Meent in Beusichem

In Beusichem, nabij Culemborg, ligt de recreatieplas de Meent, die bij bijna iedereen in de omgeving bekend is als een fijne plek om te zwemmen in de zomer. Ook in de herfst heeft deze plas echter veel te bieden. Zo heeft de Meent een trimbaan rondom de plas, fitnessapparaten, een speeltuin en een jeu de boules baan. Parkeren bij de Meent is gratis en er is genoeg plek voor zowel fietsen als auto’s.

Sinds een paar jaar is er ook een grote speeltuin toegevoegd, genaamd het Jutterseiland. Je vindt hier onder andere een hoge glijbaan, kabelbaan, vlot, en een speelboot en -hutje. Vrijwel alles is gemaakt van hout, wat het een mooie natuurlijke uitstraling geeft. 

Op zondag hebben wij beide gezinnen opgetrommeld om een lekkere frisse ochtendwandeling te maken. De oudsten kennen de wandeling al en lopen voorop om alle apparaten van de trimbaan te proberen. Het is een korte wandeling van ongeveer 1 a 2 km. Er na hebben de kinderen nog heerlijk gespeeld op het Jutterseiland en het strandje.

Aan het strand zit ook Beachclub de Meent, waar je in de zomer heerlijk op het terras kunt genieten van een ligbed en een cocktail en in koudere maanden lekker warm binnen terecht kunt voor koffie, lunch of een borrel. In deze tijd waarin de horeca gesloten moeten blijven, is er een afhaalkiosk geopend.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.