Laarzenpad Groene Dijk, een korte wandeling in Beesd

Laarzenpad Groene Dijk is met het mooie uitzicht over de Linge en nieuwsgierige pony’s een onontdekt pareltje voor een heerlijke korte wandeling met kinderen. Dit verrassend leuke Laarzenpad is te vinden aan het einde van de Molendijk in Beesd.

Laarzenpad Groene Dijk is ongeveer 1,5 km lang en begint met een mooi uitzicht over de Linge. Nadat je een stuk rechtdoor hebt gelopen, kom je langs een hondenspeelveld. Onze kinderen genoten van alle rennende en springende honden die daar lekker aan het spelen waren. Hierna zie je een trappetje aan de linkerkant, waarmee je het dijkje over gaat. Vanaf daar loopt het pad om het water heen en kom je over het dijkje (of onderlangs) weer terug bij dit punt. Onderweg loop je een stuk langs de Linge en zijn er genoeg takken om mee te spelen. Op het pad lopen ook hele nieuwsgierige pony’s. Er wordt aangeraden voldoende afstand te houden, maar dit is bijna onmogelijk doordat ze het erg leuk vinden dat je er bent.

Met de fiets is het begin van dit pad goed te bereiken. Wij waren er met de auto en hebben deze geparkeerd op het dorpsplein in Beesd. Dat vraagt nog een extra stukje lopen naar het begin van het pad. Laarzenpad Groene Dijk is zeker de moeite waard om eens te gaan ontdekken.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.