Dierenroute Zeisterbos, een korte herfstwandeling

Dierenroute Zeisterbos (2 of 2,5 km) start bij restaurant ’t Jagershuys, waar je langs loopt als je richting het bos gaat. Tijdens het lopen van deze route kom je onder andere langs herten en een leuk trimparcours voor de kinderen. Het korte uitstapje naar de hertenbeelden is ook zeker de moeite waard.

Aan het begin van de route staan informatieborden met informatie over de verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving. Deze route staat niet aangegeven, dus het is aan te raden deze van tevoren te downloaden of printen. Ook met kaart blijft het echter af en toe nog zoeken, omdat de verhoudingen in werkelijkheid wat anders lijken dan op de kaart.

Als je voorbij de informatieborden loopt, kun je beslissen of je de route links- of rechtsom gaat. Wij gingen naar links, waarna je vrijwel direct een vrij grote en drukke weg over moet steken, dus opletten geblazen. Vrij aan het begin (na het huis) kun je een klein uitstapje maken naar twee enorme bronzen hertenbeelden. De beelden zijn bijna tweehonderd jaar oud. Vervolgens loop je weer hetzelfde stukje terug, richting de brug.

De dierenroute Zeisterbos vervolgt zich door het bos aan deze kant van de weg tot aan het hertenkamp. Dit is een groot veld met enkele herten. Helaas stonden de herten toen wij er waren helemaal achterin. Dichtbij zouden de kinderen erg leuk gevonden hebben. Hier moet je dus een beetje geluk mee hebben. Hierna steek je de grote weg weer over. Na een recht stuk kwamen we terecht op een trimparcours. Hier hebben de kinderen heerlijk gespeeld met alle attributen. Op het laatste stuk van de wandeling zouden er manenschapen te vinden zijn. Doordat de kinderen moe waren, hebben we hier geen uitgebreide speurtocht aan gewijd.

Terug bij de parkeerplaats van ’t Jagershuys hebben wij nog iets warms te drinken gehaald. Het restaurant had een pop-up stand neergezet. Je kunt hier verschillende dingen halen om te eten of drinken. Een goede afsluiting van een heerlijke wandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.