Waco Glider in Groesbeek

Waco Glider in Groesbeek

Geïnspireerd door een plaatje in een boek hebben wij gewandeld in het prachtige gebied rondom Mook en Groesbeek met als doel de Waco Glider te vinden. Deze levensgrote replica van dit oorlogsvliegtuig is ook nog eens te betreden. Op een zonnige ochtend waren zowel de wandeling als het vliegtuig een ware traktatie.

Parkeren kun je bij Parkeerplaats Mookerheide. Iets verderop is een prachtig uitzichtpunt waar ook meerdere wandelingen vandaan vertrekken. Deze wandelingen zijn er al vanaf 3,5 kilometer, wat zeker onze interesse had. Toch besloten wij onze tocht richting de Waco Glider voort te zetten. Omdat er niet een uitgezette tocht naar toe loopt hebben wij genavigeerd met google-maps. Hierdoor liepen wij door een bosachtig weggetje met aan weerzijdes mooie vrijstaande huizen. Deze weg was niet echt druk met auto’s, maar wel een flink aantal mountainbikers die met flinke snelheid voorbij raasden, dus oppassen geblazen.

Je merkt dat je een stukje in Limburg bent, het oogt allemaal al aardig heuvelachtig. De tocht is vrij afwisselend. Soms loop je door een bos, soms tussen weilanden en andere keer door iets meer bewoond gebied. Van de parkeerplaats naar de Waco Glider is ongeveer 2 kilometer en is prima te doen met een kinderwagen.

Uiteindelijk hebben wij de Waco Glider weten te vinden, midden in een veld doemde het skelet op. Je kunt dit vliegtuig in en dat wordt ook aangeraden. Het is duidelijk aangegeven dat het niet gebruikt mag worden om op te klimmen of als sportobject. De kinderen hebben genoten door zich voor te doen als echte piloten en passagiers.

Het vliegtuig is in goede staat en indrukwekkend groot. Vlakbij het vliegtuig is ook een pilaar neergezet waarin je filmpjes kunt laten afspelen over zowel de oorlog als het vliegtuig. Het geluid was goed te horen van een afstandje. Zeker de moeite waard.

Wij zijn van plan zeker terug te komen als de kinderen wat ouder zijn en meer bewust zijn van de geschiedenis en wat zich in Nederland heeft afgespeeld. Het bezoek aan de Waco Glider is goed te combineren met een bezoek aan Harm’s Hoeve of aan het Avonturenbos Stekkenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.