Rondje Strandpark bij Slijk – Ewijk

Rondje Strandpark bij Slijk – Ewijk

Weer eens een prachtige route gelopen! Het Rondje Strandpark bij Slijk-Ewijk is iets meer dan 5 kilometer. Door verschillende toevoegingen aan de route is het zeer geschikt om met kinderen te wandelen. Een uitkijktoren op het water, trimbaan en een eventueel uitstapje naar Zandziebar.

Parkeren kan bij landgoedwinkel De Grote Doorn. Hier is ruimte voor 6 auto’s, dus niet heel erg ruim. Tijdens het wandelen hebben wij verschillende parkeerplaatsen gezien. Sowieso kun je betaald parkeren bij Zandziebar. Als je dichterbij het strandpark parkeert, hoef je het modderige pad niet te lopen. Daardoor is de wandeling uitermate geschikt voor kinderwagens.

De route is te volgen met de paaltjes waarop de route is aangegeven met pijltjes. Vrij duidelijk zichtbaar. Als je wegloopt bij landgoedwinkel de Grote Doorn zie je in de verte landgoed Loenen. Daarna vervolg je het pad via een enorm modderig stuk (in ieder geval in de winter) en loop je zelfs langs een moeras. Goede wandelschoenen of laarzen zijn hier een must.

Via een leuk loopbruggetje kom je bij Strandpark Slijk – Ewijk. Hier is een verhard pad. Je kunt zelf kiezen op je links- of rechtsom loopt. Wij kozen rechtsom en waren daar uiteindelijk blij om. Het eerste stuk was niet heel spannend, maar wel mooi. We kozen voor een ietwat avontuurlijker route door het pad naast de verharde weg te volgen. Er zijn onderweg een boel strandjes, wat in de zomer heerlijk moet zijn.

Na Zandziebar (waar wij niet heen gelopen zijn) werd de wandeling iets leuker door alle trimbaanattributen die neergezet waren. Het lopen van het ene naar het andere fitnessapparaat was voor onze vijfjarige net iets leuker en de motivatie steeg weer. Een positieve toevoeging aan de wandeling dus!

Het uitkijktoren-kunstwerk was een mooie afsluiting van deze prachtige route. Rob Sweeres heeft hier recentelijk een looppad over het water, met mammoetslagtanden en een vogelkijkhut waar je in kunt, neer gezet.  Het ziet er erg indrukwekkend uit en was mooi afgewerkt. Echt de moeite van het bezoeken waard en toevallig ook een leuke pauzeplek.

Hierna kom je weer vrij snel bij het loopbruggetje, terug naar het modderige pad en de parkeerplaats. Het was een mooie route en ondanks het enorme druilerige weer hebben wij genoten. Het was heerlijk rustig onderweg. En de lengte van Rondje Strandpark Slijk – Ewijk was precies lang genoeg. Wie weet komen wij eens in de zomer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.