Laarzenpad ’t Broek in Waardenburg

In de Betuwe hebben we een leuke wandeling van 4,2 km gevonden waar je het beste je laarzen voor aan kunt trekken: Laarzenpad ’t Broek. Deze route van Staatsbosbeheer in Waardenburg brengt je langs water, door bos en over de weide. Het was even zoeken naar de plaats om onze auto te parkeren, maar uiteindelijk kwamen we erachter dan dit kan bij het startpunt (met informatiebord) van de route aan de Veerstraat in Waardenburg.

Laarzenpad ’t Broek begint vervolgens bij het bruggetje over het water. Je loopt een stuk langs het water naar de molen. Deze poldermolen is de vervanger van de oude molen, die in 1867 is afgebrand. Na nog een stuk langs het water kom je in het bos. Met de bruggetjes en takken voor onze kinderen het leukste stuk. Ook als je de grote windmolens eens van dichtbij wilt bekijken is dit een goede route. Je loopt hier bijna onderdoor. Vervolgens loop je via de Sluikse en Tuilse kooien weer terug. Deze werden vroeger gebruikt om waterwild te vangen.

Er is een kans dat je op de route een aantal ree├źn ziet tijdens je wandeling. Helaas moeten wij daarvoor nog een keer terug komen. Wel zagen we een konijn voor ons op het pad wegspringen. Al met al een leuke route voor als je een eindje wilt wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.