Afrika museum in Berg en Dal

Afrika museum in Berg en Dal

Het Afrika museum in Berg en Dal (bij Nijmegen) is een museum dat je een helder beeld geeft over de vele culturen in Afrika. En dit museum ook nog enorm geschikt voor kinderen, want zowel binnen als buiten is er genoeg te doen voor jong en oud.

Parkeren kan op het daarvoor aangegeven parkeerveld. Bij opening was dit parkeerveld nog vrij leeg, maar bij ons vertrek was het nogal moeilijk navigeren. Iets verder weg op het veld parkeren kan hierbij handig zijn.

Het museum zelf bestaat uit twee delen. Een groot buitenpark en een binnen-museum. Wij zijn eerst maar eens buiten begonnen. Dit buitendeel zou je in drie delen kunnen verdelen. In het eerste deel zijn de huisjes. Je kunt verschillende typen Afrikaanse huizen bekijken en vele kun je ook nog in, om zo te ervaren hoe ruimtelijk dergelijke huizen van binnen zijn. Ook kun je hier spelletjes spelen en verschillende interactieve dingen ondernemen.

Het tweede deel is een grote speeltuin in het bos naast het museum. Dit is echt een geweldige speeltuin die wij haast gemist hadden. Achter de huisjes liep een pad waarover wij twijfelden of het de bedoeling was om die te vervolgen. Gelukkig hebben wij dat wel gedaan. Eerst kom je nog langs een prachtig set waterhuizen, die je kunt bereiken via een loopbrug. Daarna begint er opeens een klimparcours en heb je verschillende schommels. Het allergaafste was wel de slang. Een enorme houten slang waar je op, onder en omheen kunt spelen.  Heel erg gaaf gemaakt en zeker het opzoeken waard!

Het derde deel buiten is een beeldentuin. Je kunt een wandeling door de velden rondom het Afrikamuseum volgen. Hier heb je zicht op verschillende soorten beelden en dit is een leuke toevoeging tot het geheel.

Binnen heb je verschillende zalen waar je van alles kunt leren over verschillende Afrikaanse culturen. De kinderen kregen een rugzak met verschillende tools mee, zoals een verrekijker, een vergrootglas, etc). Hiermee moesten ze verschillende voorwerpen uit het museum zoeken. De kinderen waren hier heel gedreven in, maar desondanks was het een pittige zoektocht. Het museum van binnen is zeer mooi opgebouwd. De verschillende kleuren en verschillende manieren van tentoonstellen zijn zonder meer interessant. Het museum is ook erg interactief, van verschillende schermen waarop je kunt klikken tot  voorwerpen die je kunt voelen tot zelfs puzzels op muren.

Al met al was het Afrika museum een zeer geschikt uitje om met kinderen te bezoeken. De Betuwekids waren enthousiast en hebben aan verschillende mensen vol enthousiasme over hun avonturen verteld. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.