Ontdekkingstocht Koornwaard in Heukelum

Vandaag gingen we weer op een ontdekkingstocht van de struingids. Dit keer naar de Koornwaard in Heukelum. Wat een mooie, rustige plek in de natuur voor een heerlijke wandeling met de kinderen. Vanaf de parkeerplaats volg je het paadje richting het water, waarna je een rondje rechtsom loopt en over de dijk weer terugkeert.

Aan het einde van het paadje loop je de heuvel op. Je moet even weten dat hier een paadje zit, maar dan vind je het wel. Tussen de zwarte Populieren door kom je in het kronkelbos. Er loopt hier een kronkelpaadje tussen de bomen door. Door de vele brandnetels en distels langs het pad is het wel aan te raden een lange broek en laarzen aan te trekken. Onderweg richting het pontje kwamen we vervolgens allemaal scharen van rivierkreeften, veren, kikkers en andere beesten en bloemen tegen. Wat is er hier veel te ontdekken in de natuur.

Het trekpontje vonden de jongens fantastisch. Je moet hier wel echt even hard aan het werk, maar met een kapitein en matroos aan boord kwam dat bij ons helemaal goed. Na nog een stuk over de weide en langs een meertje (met nog meer rivierkreeften) loop je over de Appeldijk weer terug naar het startpunt. Aan het einde hebben wij nog even lekker gepicknickt in het gras. Wat een heerlijke ochtend.

Als je de tocht extra leuk wilt maken, kun je een opdrachtenblad downloaden met allemaal leuke opdrachtjes en weetjes. De route en opdrachten kun je downloaden op de site van de struingids. Parkeren kan op de parkeerplaats Koornwaard aan de Appeldijk 24 in Heukelum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.