Botanische tuinen Utrecht

Botanische tuinen Utrecht

Wauw wat is dit plekje mooi! Op een mistige ochtend hebben wij de Botanische Tuinen in Utrecht bezocht en er enorm van genoten. Wij hadden het geluk dat we een speurtocht konden doen, maar zelfs zonder speurtocht is het wandelen door de tuinen al een fantastisch uitje.

Parkeren kan wat moeizaam gaan, vooral op doordeweekse dagen. Er is een betaalde parkeerplaats tegenover de botanische tuinen, maar die is vrij druk. De Botanische Tuinen zelf raden een P+R parkeergarage in de buurt aan.

Je komt binnen bij het cafeetje waar je ook prima wat kunt drinken. Er was op dit moment ook een klein pop-up winkeltje met onder andere boeken en ook wat speelgoed. Hier moet je ook je kaartje laten zien en krijg je een eventuele speurtocht.

Bij binnenkomst in de Botanische Tuinen kom je op een terras, vanaf daar kun je drie kanten op. Wij zijn als eerste de rotstuin ingegaan. Dit is een prachtig stukje tuin waar je lekker kunt klimmen (af en toe vrij hoge treden voor kleine kinderen en zeker niet geschikt voor kinderwagens). Je hebt hier ook een mooi uitzicht over de tuinen en een klein stukje Utrecht.

Na de rotstuin zijn wij links om de rotstuin gelopen. Hier liep je door verschillende continenten en het bamboe-deel viel enorm in de smaak bij de jongens. Na de bamboe kun je het water oversteken richting de kassen. De tropische kassen herbergen een vlindertuin wat zowel gaaf als spannend was, volgens de jongens. Iets verder in de tropische kassen hebben we door het oerwoud gelopen, op zoek naar ‘rare vogels’, en die hebben we gevonden!

Het stuk Ontdek Tuin hebben wij ditmaal gezien de tijd overgeslagen, maar het zag er leuk uit. We zagen zelfs al een dinosaurus staan, daarom staat dit al in de planning om op een later moment verder te ontdekken. Wij hebben de route vervolgd over een graspad. Het leukste hier was het vogelkijkhutje. Door het grote aanbod van voer waren er ook echt een heleboel meesjes te zien. In het kijkhutje kon je ook een vogeltjes-eten spel doen, wat echt helemaal werd gewaardeerd.  

De rest van de route was een speciale ervaring, helemaal in combinatie met de mist. Er doemden aan alle kanten prachtige planten en dergelijke op. Het was een gave ervaring die met behulp van de speurtocht bij de kinderen extra enthousiasme opwekte.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.