De Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern

De tuinen van Appeltern zijn best bekend, maar dat het een ontzettend geschikt uitje is voor kinderen is niet alom bekend. Maar wat een leuk dagje uit zijn de Tuinen van Appeltern. Achter elke hoek is weer iets te ontdekken of te spelen. De drie uur die wij hadden was absoluut niet genoeg om alles te zien.

Aanrijdend krijg je enorme tuincentrum vibes. Het grote gebouw, de planten voor het gebouw en de enorme parkeerplaats. De parkeerplaats is druk en uit te breiden naar nog een extra weiland. De uitrijmunt kost op moment van schrijven drie euro en is bij de balie te koop.

Om het park binnen te komen loop je als eerst door het tuincentrum ogend gebouw. Daar is ook de kassa waar je direct een uitrijmunt kunt kopen. Hier verkregen wij ook een kaart van het park én speurtochten voor de kinderen. Vanuit het gebouw loop je direct het park binnen en merk je al direct dat het een heel groot maar verzorgd park is.

Voor kinderen zijn er twee gebieden die opvallen interessant zijn voor ze. Dat zijn de Wilde Weelde Wereld én het ontdekkingseiland. De eerstgenoemde heeft het “Koekoeksbos” waar vogels en kinderen samen kunnen spelen met zand, water, takken en veel meer. Het woord natuurspeeltuin zou zeer passend zijn voor dit stukje van de Tuinen van Appeltern.

De andere speelplek is het ontdekkingseiland. Het ontdekkingseiland is echt gericht op kinderen, en je kunt er klimmen, spelen, verstoppen en veel meer. Je kunt bijvoorbeeld al het eiland betreden door een grote brug óf door een trekpontje. Vanaf de brug kun je op het ontdekkingseiland de tocht van Kabouter Kas lopen. De vragen van de speurtocht kun je beantwoorden bij elke goudklomp. De tocht brengt je over het hele eiland. Wij hebben hier zeker een uur vermaakt en nog hadden wij het gevoel dat wij er gehaast door heen gingen, dus trek hier zeker veel tijd voor uit.

De rest van de gebieden zijn ook leuk om te ontdekken. Zo staat er opeens een kabouterhuis tussen de tuinen. En er zijn overal zitjes die je kunt proberen of huisjes om in te lopen. Wil je kwalitatief naar de tuinen kijken, is de gezelschap van kinderen zeker niet handig, want bij ons lag het tempo veel te hoog om rustig te kijken. Toch voelden wij ons wel geïnspireerd voor eventuele veranderingen aan onze tuin.

Een flinke aanrader om de Tuinen van Appeltern te bezoeken met kinderen. Een verrassend leuk uitje met enorm veel speelmogelijkheden!  Meer dan geschikt voor zowel jong als oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.