Drutens Bosje in Druten

Drutens Bosje in Druten

Zelfs op een regenachtige druilerige dag is het Drutens Bosje in Druten echt nog heel erg leuk! Een super divers speelbos. Je kunt er lekker wandelen en uitgebreid spelen in de verschillende speeltuinen.  Een bos die echt geschikt is voor jong en oud! Wat een plezier hebben wij hier ervaren.

Samen met een ander gezin hebben wij dit bos ontdekt. Het eerste avontuur is het parkeren. Google maps stuurt je naar een huis toe, waar het niet de bedoeling is om te parkeren. Na een plek zoeken bij een bedrijventerrein hebben we besloten bij een middelbare school te parkeren, die op zondag gesloten was. Dan hoef je alleen een rotonde over te steken om het Drutens Bosje in Druten te betreden.

Daar kom je eerst bij een waterpomp en wat natuurlijke speeldingen. In de zomer zal hier meer water stromen dan nu, maar de pomp was in ieder geval al weer aangesloten. Er is ook een brug over de sloot. Na de eerste speeldingen kom je bij een enorm speelpark aan. Dit park is voornamelijk bedoeld voor iets grotere kinderen, maar kleinere kinderen kunnen wel dingen proberen en spelen met het zand.

Na zeker een half uur spelen zijn we willekeurig wat paden gaan lopen. Als eerste kwamen we langs een boom die vol hing met schoenen en zelfs vieze sokken. Dat gaf een uniek maar ook beetje spooky effect. Ook zagen we wat oude verroeste treinstukken. Wat een gave fotoplek was dit, ook al wilde de kinderen niet echt meewerken om foto’s te maken. De tocht die we liepen leidde ons langs verschillende prachtige natuurgebieden. Ik denk dat de wandeling in zijn totaliteit ongeveer 1 tot 1,5 kilometer was. Daarna kwamen we weer terug bij het grote speeltoestel.

Het was echt een verrassend leuk uitje. Verrassend omdat de naam Drutens Bosje is Druten niet veel belovend klinkt, en meer dan een kleine speeltuin en wat struikgewas had ik eigenlijk niet verwacht. Ik denk dat we hier zeker een keer terugkomen. Lekker picknickkleedje mee en genieten van de mogelijkheden in dit bosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.