Een verrassend dierenpark: zie-ZOO in Volkel

Een verrassend dierenpark:  zie-ZOO in Volkel

Een verrassend dierenpark:  Zie-ZOO in Volkel

Een aardig eind van de Betuwe vandaan (drie kwartier rijden vanaf Culemborg), maar een vrij onbekend pareltje dat wij toch graag willen delen. Dierenpark Zie-ZOO is een vrij onbekende dierentuin naast vliegbasis Volkel, in Noord-Brabant. Het is de eerste zorgdierentuin van Nederland, er wordt dagbesteding geboden aan mensen met autisme.

Het dierenpark Zie-ZOO

De gratis parkeerplaats van het dierenpark ligt iets verderop in de straat. Over een fietspad loop je naar het hoofdgebouw toe, hierbinnen kun je een kaartje kopen óf je online gekochte kaartje laten scannen. In het hoofdgebouw zit ook de enige toiletruimte van het park en de amfibieën- en reptielenhoek. Vanwege de coronamaatregelen is het laatst genoemde op dit moment gesloten.

De dieren van Zie-ZOO

Het dierenpark heeft zich onderverdeeld in de zeven continenten, die verspreid liggen over het terrein. Er zijn veel verschillende dieren, zoals pinguïns, kamelen, beren, hyena’s, apen en kangoeroes, maar ook kleinere dieren zoals wasberen en cavia’s. Je komt vrij dicht bij de dieren, zonder dat het gevaarlijk wordt. Aan het begin van het park zitten de verblijven van de dieren vrij dicht op elkaar en staan er wat hogere houten hekken. Kinderen kunnen de opstapplekjes gebruiken om over het hek heen te kijken. Kinderen in een kinderwagen hebben dus weinig te zien. Verder in de route komt er steeds meer ruimte.

Onderweg heb je veel plekken waar je op een bankje kunt zitten of aan een tafel kunt picknicken. Alleen bij de ingang wordt eten verkocht, dus neem vooral wat mee van huis als je in het park wilt eten. Aan het eind (of juist aan het begin) heb je een uitgebreide speeltuin waar je ook overdekt kunt zitten. Op dit moment wordt vanwege de Coronamaatregelen ook hier helemaal geen eten of drinken verkocht.

Dierenpark Zie-ZOO: Al met al één van mijn favoriete dierentuinen, met verrassende dieren en veel rust. Ook is het niet duur en is het park leuk in elkaar gezet.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.