Rhijn De Reus Fietstocht

Rhijn De Reus Fietstocht

Wie een stad en haar omgeving wil (her)ontdekken en direct wat wil leren over de omgeving kan een Rhijn de Reus tocht lopen. Rhijn de Reus fietstocht of wandelingen kun je op verschillende plekken in de regio Rivierenland doen. Zo kun je terecht in Zaltbommel of Tiel, maar wij gingen op stap in Culemborg. Omdat het een tocht van ongeveer 10 kilometer is hebben wij besloten dit te fietsen in plaats van te lopen.

Om de tocht te kunnen doen heb je twee dingen nodig. Als eerste de izi-app waarbij je de ‘Op stap met Rhijn’ tocht moet selecteren en als tweede het boekje. Wij hebben de ronde eerder geprobeerd te doen zonder het boekje, maar je mist echt te veel kennis. Zo heb je een bladzijde met vaarsignalen die je moet gebruiken om een woord te vormen. Het boekje kun je alleen ophalen bij TIP in het stadshuis. Dit is wel een beperkende factor omdat de TIP niet geopend is in het weekend. Een alternatief kan dan geocaching zijn!

Het leuke van deze route is dat deze interactief is. Je fietst van puntje naar puntje, dus de route is als geheel een verrassing. Je moet vragen beantwoorden om door te mogen gaan naar het volgende puntje. Zodra je in de buurt van een puntje bent begint Rhijn een verhaal te vertellen dat relevant is voor wat je ziet. En zo hebben wij, ondanks dat we al veel geleerd hadden over de stad, toch best wat nieuwe informatie vergaard. De vragen zijn geschikt vanaf een jaar of 5 a 6, onder flinke begeleiding. Wij hebben best een tijd besteed aan de Rhijn de Reus fietstocht, ongeveer twee uur. Dit kwam voornamelijk omdat je continu stopt om een verhaaltje te horen, of een vraag op te lossen. Al met al hebben we allemaal nieuwe dingen geleerde en genoten van de verhaaltjes en vragen. Wellicht gaan we meer tochten lopen of fietsen, maar dan in Tiel, Maas en Waal of Zaltbommel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.