Kersen plukken in Wadenoijen

Als je aan de Betuwe denkt, dan denk je aan fruit. Eerder hebben we al eens appels geplukt, waarover je kunt lezen in onze eerste blog. Nu met iets beter weer is kersen plukken een leuke activiteit in dit seizoen. Bij Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen kun je hiervoor 7 dagen per week terecht. In het weekend zijn er ook allerlei andere activiteiten.

Bij aankomst is er een groot parkeerterrein, vanwaar je in het weekend met de Cherrycat express (tractor met aanhanger) naar de kersenbomen wordt gebracht. Daar staan dozen en genoeg ladders klaar om de kersen te plukken die zowel laag als hoog in de bomen hangen. In een doos kan ongeveer drie kilo kersen, waar je dan 24 euro voor betaalt. Je kunt uiteraard ook je doos minder vol doen. Ze rekenen voor één kilo kersen 8 euro. Als je je doosje vol hebt geplukt, dan word je met het treintje weer teruggebracht. Het aantal kilogram geplukte kersen reken je af bij het kraampje nabij de parkeerplaats.

Wij waren hier dit weekend en zijn na het kersen plukken nog even naar het activiteitenterrein gelopen. De kinderen kunnen zich hier vermaken op het springkussen, de kinderboerderij en met de autootjes. Ook is er een winkeltje, klein terrasje en live muziek. Nu gaan we de keuken in om lekkere kersentaart en jam te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.