Spelen bij Geofort In Herwijnen

Spelen bij Geofort in Herwijnen

Spelen bij Geofort in Herwijnen biedt de mogelijkheid om veel te leren van de wereld. Hoewel alleen de buitenactiviteiten bereikbaar waren hebben wij een heerlijke dag gehad bij Geofort. Je kunt heerlijk klimmen, klauteren, een vleermuizentocht doen, spelletjes spelen en verschillende doolhoven lopen. Al met al een heel compleet dagje uit.

Op een zonnige slome zondagochtend leek spelen bij Geofort in Herwijnen ons een goede optie, gezien Geofort pas om 11 uur opent. De rit er naar toe is over verschillende smalle wegen waar je echt geen tegenliggers wil treffen, maar de parkeerplaatsen zijn ruim en uitgebreid. De afstand van de parkeerplaats naar het hoofdgebouw is ook relatief klein. Het is niet handig om met een kinderwagen te komen omdat er een boel trappen en  hoogteverschillen zijn. Daarnaast is de meest gebruikte bestrating schelpen, waardoor dit voor een buggy niet ideaal is.

Spelen bij Geofort kan bij de voordehand liggende speeltuin. Deze is geschikt voor voornamelijk wat oudere kinderen, maar kleine kinderen kunnen nog wel een boel klimmen of met het zand spelen. Er is ook een waterpomp bij de speeltuin. Eigen schepjes en emmertjes meenemen kan hier heel leuk uitpakken. In de speeltuin kun je ook en vleermuizentocht doen. Bij het begin heb je een brievenbus met de vragenlijst. Via paaltjes kun je uiteindelijk de slaapplaats van de vleermuis vinden. Of je doet een natuurquiz waarbij je via de windrichtingen de schat probeert te vinden.

Aan de andere kant van het terrein heb je meer activiteiten voor grotere kinderen. Wij hebben hier een reukdoolhof gelopen, waar je aan de hand van geurtjes de route moet bepalen. Heel interessant om een keer dat zintuig te gebruiken.  Ook kun je een reuze jenga spelen of een balanceerspel. Er is ook een moord om op te lossen.  Of een klimaatspeurtocht. Heel divers.

De buitenactiviteiten bieden een kans om te spelen bij Geofort in Herwijnen tijdens de lockdown. Je hoeft geen test te doen om  binnen te komen, maar je moet wel tijdig reserveren. Je mag vanaf je reservering tot het eind blijven. Geofort is geopend tussen 11.00 en 17.00. Lunchen, snacks of drinken kun je halen bij het restaurant op het terrein. Dit restaurant kun je tevens bereiken zonder een kaartje te kopen. Maar met kaartje krijg je korting.

Wij hebben genoten bij Geofort en komen zeker een keer terug. Ondanks de wat latere tijdstip hadden alle kinderen een positief gevoel aan het eind van de dag. Onze dochter gaf ook aan dat ze best wel veel nieuwe dingen had geleerd en dat ze het op school ging delen. Voor deze prijs hebben wij een heerlijke dag uit gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.