Natuurtuin Varsseveld in Leerdam

Natuurtuin Varsseveld in Leerdam

Midden in een woonwijk in Leerdam bevindt zich de leuke Natuurtuin Varsseveld. Niet groot maar toch heel compleet. Een speelbos, een speeltuin, een strandje, een schapenweide en een kleine wandeling. Een perfect kort uitje.

Je auto kun je kwijt in de wijk. Er zijn verschillende uitgebreidere parkeerplaatsen vlakbij de natuurtuin. Er zijn verschillende ingangen, dus het is nooit ver van een poortje naar de natuurtuin. Wij parkeerden bij een flat, vlak naast Natuurtuin Varsseveld en liepen zo langs de speeltuin het pad op.

Wij begonnen aan de wandeling (max 500 meter) rechts om het speelbos. Zo kwamen we direct langs het strandje. Op dit moment was het guur en koud en had niemand echt zin om met het zand te spelen. Op een warme dag is dit wel een ideale plek. Het is ondiep water en er zijn stenen op het strandje waar je als ouder even lekker op kunt zitten. Iets verderop aan de route is ook een steiger aan het water.

Vanuit de wandelpaden kun je op verschillende plaatsen het speelbos insteken, iets wat wij ook hebben gedaan. Het speelbos is netjes aangelegd en geschikt voor jong en oud. Je hebt schommels, een klimrek, een klimparcours, een kabelbaan en een scharrelbos. Omdat er overal een hek omheen zat voelde het voldoende veilig om kinderen (3 jaar oud) vrij te laten spelen. Favoriet was de kabelbaan, waarmee best hoge snelheden konden worden gehaald.

Daarna zijn we overgestoken naar de omheinde speeltuin, die toegankelijk is tot maximaal zes jaar oud. Je hebt hier een schommel (hoewel er een enorm diep gat onder gegraven was, dus niet echt bruikbaar), een heuvel-glijbaan, een hangrek en een autobandschommel. De kinderen vonden het allemaal ongelofelijk leuk. Je kunt hier ook even kijken bij de speciale schapen in de schapenweide.

Het was een heerlijk uitje voor een gure dag en het zal ongetwijfeld nog beter zijn op een warme zomerse dag. Omdat het niet groot is, is het fijn overzichtelijk en vooral geschikt voor kleine kinderen. Weer een fijne aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.