Blubber wandeling bij Polder Bolgerijen

Blubber wandeling bij Polder Bolgerijen

Net buiten Zijderveld en naast de A2 ligt polder Bolgerijen, waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn verschillende wandelingen die je door dit poldergebied heen leiden. Je waant je hier even in een totaal ander stukje van Nederland, met allemaal sloten, weilanden en absolute rust. Hier moet je niet bang zijn om vies te worden, maar dan kun je een lekker rondje van twee kilometer lopen.

Je rijdt er naar toe (of fietst) over hele smalle weggetjes, waar je hoopt geen tegenligger tegen te komen. Aan het eind van de smalste weg kom je bij een parkeerplaats (naast huisnummer 19). Bij de parkeerplaats staat een bord met verschillende tochten, wij kozen voor de kortste. Het was even moeilijk om ons te oriƫnteren, want het bord staat niet aan het begin van de korte wandeling, maar iets verder op langs de weg. Hoewel wij wel het begin gevonden hadden, leek dit stuk redelijk onbegaanbaar met de kinderwagen en hebben wij dat lusje niet gedaan.

Dus weer terug naar de parkeerplaats zijn we het bruggetje overgestoken en zijn we begonnen aan de wandeling door Polder Bolgerijen. Het was die dag erg blubberig, dus onze snelheid lag laag en de focus was voornamelijk op vooruitkomen door de blubber. Maar aan weerskanten van de wandeling was heel wat te zien. De wandeling gaat namelijk door een uniek gebied met hooi- en weilanden, populieren- en wilgenhakhoutbossen. Vrij divers dus voor deze kleine wandeling. 

Er was een aantal dingen die de kinderen heel erg leuk vonden. Halverwege vonden wij een klein huisje waar een aantal smurfen in zaten. Misschien was dat een geocache, maar het was een grappige vondst. En de tuin van nummer 19 die vol met pauwen zat was een mooi gezicht. Maar het aller- allerleukste vonden ze toch wel het door de sloten baggeren. We stranden op een sloot die vol bladeren was gekomen waardoor het niet doorstroomde. Hierdoor stonk het een beetje en verkleurde het water. Ze hebben toen zeker een half uur geprobeerd alle bladeren aan de kant te scheppen met stokken, waardoor uiteindelijk het water ging stromen. Hoe leuk om dan bladbootjes te zien stromen onder het bruggetje door. Dit bos is uitermate geschikt voor dergelijke experimenten en geeft je een gevoel dichter bij de natuur te zijn.

Wij gaan deze wandeling graag nog een keer aan in de lente/zomer als het iets prettiger begaanbaar is. Bij de parkeerplaats heb je ook verschillende picknicktafels (net zoals op vele andere plekken). Dit is dus goed te combineren met een lekkere lunch in de openlucht. Of om redelijk corona-proof af te spreken met vrienden of familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.