Ridders bij Slot Loevestein

Op een mooie zonnige dag in het weekend van de herfstvakantie bezochten wij Slot Loevestein. We waren meteen al onder de indruk van het kasteel en het vele water toen we aan kwamen lopen vanaf de parkeerplaats. In het museum vanaf de ingang zijn veel oude opgravingen tentoon gesteld. Je leert hier veel over het vroegere leven. Ook zijn hier veel weetjes te vinden, die voor de kinderen erg leuk zijn. In het kasteel zijn verhalen te vinden en gidsen aanwezig om vragen aan te stellen en van alles te vertellen. Ook het verhaal hoe Hugo de Groot in een boekenkist wist te ontsnappen wordt op verschillende manieren verteld in het kasteel.

Daarnaast is er van alles te doen voor kinderen. Buiten is een natuurlijke speeltuin aanwezig en kun je met pistolen op doelwitten in het veld schieten. Ook kun je een kanon afvuren en spelen bij de waterplaats. Het rondje om het kasteel is ongeveer 800 meter en laat je genieten van het mooie uitzicht over de omgeving.

We hadden geluk, want er was dit weekend zelfs nog meer te beleven dan normaal. Elk jaar tussen de herfstvakanties van noord en zuid is er een speciaal weekend met allerlei activiteiten. Vorig jaar is dit niet doorgegaan en dit jaar in aangepaste vorm. Er waren verschillende ambachten aanwezig uit de Middeleeuwen. Vooral de zwaarden van de ridders waren bij onze jongens erg in trek. Het plan is om volgend jaar weer een echt riddertoernooi te organiseren. Wij houden de plannen in ieder geval goed in de gaten.

Parkeren kan op de gratis parkeerplaats bij het Slot. In ongeveer 10 minuten loop je naar de ingang. Hier koop je een kaartje waarmee je overal in kan en alle activiteiten kunt doen. Je krijgt hier ook een sleutel die filmpjes opstart en waarmee je bijvoorbeeld het schieten kunt activeren. Onze ridders hebben enorm genoten. Wij komen hier zeker nog eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.