Speelboerderij Houten en het Natuurpad

Speelboerderij Houten en het Natuurpad

Midden in een wijk in Houten ligt weer een leuk uitje verstopt. Speelboerderij Houten biedt een hoop plezier voor kinderen. Als eerste kwamen wij binnen in de kinderboerderij, hierna werd het spelen voortgezet in de naastgelegen speeltuin en uiteindelijk hebben we nog het natuurpad om de Speelboerderij Houten gelopen.

Parkeren kan zowel bij de kinderboerderij als iets verderop langs de kant van de weg. De mogelijkheden om je fiets te parkeren zijn wat uitgebreider, dus als die mogelijkheid er is, is dat een aanrader. Er zijn verschillende ingangen voor de kinderboerderij, maar wat de officiële de ingang is, is mij tot dusver onduidelijk.

Wij zijn langs het scoutinggebouw gekomen en zijn als eerste bij de dierenschuur naar binnen gegaan. Hier staan de varkens en enkele knaagdieren. De vrolijke muurschilderingen zijn een leuke toevoeging. Na de dierenschuur kom je bij de modderkeuken. En dit was een enorm succes bij de jongens. Er staat een speelkeuken en een boel speelgoed. Ze hebben hier langdurig pannen vol modderpannenkoeken staan maken. Een aanrader om droge kleren mee te nemen!

Vervolgens kun je tussen de weilanden doorlopen en zelfs bij enkele inlopen. In de weiden stonden pony’s, ezels, schapen en geiten. Omdat het erg nat was hebben wij besloten om niet de aaiweide in te gaan. Wat wij wel deden was het pad tussen de weiden vervolgen om zo uit te komen bij de grote naastgelegen speeltuin. Deze speeltuin is zeer uitgebreid en geschikt voor jong en oud.

Je hebt er verschillende torens om te beklimmen, parcours om te volgen en heel veel los speelgoed. De jongens hebben zich hier uitermate vermaakt, ondanks het natte weer. Vooral de waterpomp en het peuterhuisje vonden ze heel erg leuk.

Op de terugweg naar de auto kwamen we toevallig een bordje tegen. Een bordje an sich is al heel interessant, dus we hebben desbetreffend bordje bekeken en gevolgd. Het bordje verwees naar een soort voetbalgolfroute. We hebben een stuk van de route gevolgd en kwamen toen weer een bord tegen. Dit was het bord voor de natuurroute, die om speelboerderij Houten heen loopt.

Het natuurpad was enorm divers en met wat hoogteverschil, wat het gebruik van een kinderwagen moeilijker maakt. Je komt langs verschillende natuurelementen, zoals een vleermuistunnel, kikkervijver en een libellebosje. De richtingaanwijzers zijn plaatjes van dieren wat het extra leuk maakte. De jongens vonden het enorm genieten. Als verrassing was er aan het eind ook nog een kleine kabouterroute om te volgen. Dit was met leuke kleine details goed uitgewerkt tot een leerzame miniroute.

Al met al een enorm positieve ervaring en een absolute aanrader. Wij komen hier vast en zeker een keer terug om weer een hele ochtend te spelen en te wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.