Speelbos de Schuytgraaf

Speelbos de Schuytgraaf

Speelbos de Schuytgraaf

Verstopt achter de wijk Schuytgraaf zit een speelbos. Speelbos de Schuytgraaf dan ook moeilijk te vinden, en niet gemakkelijk te bereiken, maar zeker wel een bezoekje waard. Het is een compact bosje waar je toch lang kunt struinen, spelen en de natuur kunt ontdekken.

Wij hebben geparkeerd aan De Laar, bij de Groenteschuyt. Hierna was het een stukje lopen tot je bij een kruising komt. Daar ga je naar rechts tussen de maisvelden door richting het speelbos. Het speelbos zit in het enige bos met zeer hoge bomen. Dit was een handige richtingsaanwijzer die wij gebruikten, aangezien er verder geen borden staan. Je kunt ook parkeren in de Stratenmakersveste en dan het pad naar het bosje volgen.

Waar sprokkelbos Lent bedoeld was voor kleine kinderen is, is speelbos de Schuytgraaf meer bedoeld voor grotere kinderen. Dit merkte je aan de moeilijkheidsgraad van de verschillende speeltoestellen. De afstand tussen paaltjes in het water is net iets te groot voor kleine beentjes en de smalheid van enkele bruggetjes was zelfs voor ons als ouders wel wat spannend.

Het bos heeft geen uitgezette route dus je kunt struinen waar je wilt. Op onze route kwamen wij als eerste bij een waterpomp, die erg enthousiast ontvangen werd door de kinderen. Let wel, deze pomp is heel zwaar ingesteld. Waar wij eerst in de veronderstelling waren dat hij stuk was hebben we met veel moeite de pomp aangekregen. Het water van de pomp loopt ook gewoon in een plasje op het pad, dus dat was wel apart.

Verder waren er vooral bruggetjes en paadjes die we konden nemen. Aan het eind was er nog een zit plaats waar we even pauze hebben kunnen houden. Het was overduidelijk dat de zitplaats voornamelijk gebruikt werd door hangjongeren, maar het zag er nog redelijk netjes uit. Er misten wat bankjes en de bankjes die er waren zaten onder een soort schimmel/paddenstoel, dus oppassen geblazen! Helaas oogt het alsof er al een tijd geen aandacht en liefde besteed is aan dit bos. De meeste paden zijn overgroeid, niet alle klim- en speeltoestellen zijn helemaal heel en het is er helemaal uitgestorven. Aan de andere kant heeft dit ook zo z’n charme. De kinderen hebben niettemin genoten en gaven aan graag nog een keer er heen te willen. Het is een leuk bos om te combineren met Landerij de Park of stadsboerderij de Korenmaat.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.