Spelen bij het Hof van Kaatje

Spelen bij het Hof van Kaatje

Wat een plezier hebben de kinderen hier beleefd! Een enorm kindvriendelijke plek waar ze uren kunnen spelen met van alles en nog wat. Het hof van Kaatje is een ontzettend leuke omheinde speeltuin met luchtkussen, verschillende klim- en klautermogelijkheden en een boel (baby)dieren. De speeltuin is voornamelijk gericht op kleine kinderen, dus tot een jaar of 5/6.

Op een zondagochtend hadden wij één van de 30 beschikbare “tafels” gereserveerd. Deze tafel zouden wij dan mogen bezetten tussen 10.00 en 13.00. Die 30 tafels zijn in de loop van de ochtend ook absoluut vol geraakt. De tafels staan verspreid over het Hof van Kaatje.

Je parkeert in een weiland, er is hier redelijk genoeg ruimte voor auto’s en ruim plek voor fietsen. Dan loop je langs koeien richting het hoofdgebouw. Daar kun je aan de kassa je kaartjes kopen. De kosten zijn niet heel hoog, drie euro per kind en twee euro per volwassene, waardoor het ook leuk blijft. Daarna kom je op het speelveld.

Er is in eerste instantie voor kinderen zoveel aanbod dat je merkt dat het even schakelen is. Op elk stukje veld staat wel een autootje, een speelhuisje of een glijbaan. De twee jongens hadden hun ogen laten vallen op een houten trein waar ze zeker een half uur gespeeld hebben. De oudste heeft diezelfde tijd heerlijk staan springen op een luchtkussen.

Wij hebben die tijd rustig aan een tafeltje kunnen zitten. Omdat het omheind is en gericht op jonge kinderen kun je ook echt je rust vinden. In het hoofdgebouw kun je ook iets te drinken en iets te snacken kopen. Als lunchmogelijkheden heb je pannenkoeken en tosti’s. Maar je kunt ook zeker zelf iets meenemen.

Na een half uur toch alle drie de kinderen aangespoord ook de rest van de weiland te bekijken. Er was zoveel te zien! Een hooiberg/schuur gevuld met hippy skippy dieren heeft voor zoveel plezier gezorgd. Bouwtunnels in vrolijke kleuren waren te gek om door heen maar vooral overheen te klimmen.  En er liepen in de weilanden om het Hof van Kaatje een boel (baby)dieren, waaronder paarden, koeien, konijnen, pauwen en geitjes.

In totaal hebben wij hier 2,5 uur doorgebracht, maar door de felle zon en oververmoeide kinderen toch maar “eerder” naar huis gegaan. De kinderen hadden zich hier nog makkelijk een paar uur kunnen vermaken. Wij komen zeker een keer terug hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.