Spelen bij Pyramide van Austerlitz

Spelen bij Piramide van Austerlitz

Spelen bij Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz is zoveel meer dan een piramide. Het desbetreffende bouwwerk staat midden in een prachtig bos waar je verschillende wandelingen hebt én er is een heerlijke speeltuin plus een mini pretpark.

De piramide kun je beklimmen (na twaalf uur + na entree betaald te hebben) en dan heb je een prachtig uitzicht. De Pyramide van Austerlitz is met zijn 36 meter het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Boven op de piramide kun je veel over de geschiedenis en uitzicht lezen. Kinderen kunnen als ze de 81 treden naar boven en beneden geklommen zijn een klimdiploma ophalen bij de kassa.

Het bos heeft verschillende routes, van verschillende lengtes. Het bos bij Pyramide van Austerlitz heeft een echt bos vibe en je kunt hier heerlijk verdwalen. Zo kun je ook een familiespeurtocht doen, die moet je van te voren aangeven. De familiespeurtocht is geschikt voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud.

De speeltuin, die bij het horeca gebouw ligt, is gratis toegankelijk. Je hebt hier veel ouderwetse speelattributen. Er is een gedeelte voor jonge kinderen en een gedeelte voor wat oudere kinderen. Vaak zie je ouders ook heerlijk meespelen, dus een zeer geschikte speeltuin.

Naast de speeltuin heb je ook het minipretparkje, wat vergelijkbaar is met een soort permanente kermis. Muntjes kun je kopen bij de kassa bij de botsauto’s en zijn €1,30 per stuk. Hiermee kun je in verschillende attracties zoals een zweefmolen, een treintje en nog veel meer. Er was op het moment dat wij het bezochten een schoolreisje, maar voor de rest waren er niet veel bezoekers.

Je kunt hier ook op het terras zitten en genieten van een zelfbedieningsrestaurant. Op het terrein zijn ook verschillende wc’s te bereiken, wat ook fijn is om te weten vóór een lange wandeling in het bos. Wij komen hier zeker vaker terug, vooral om de piramide weer eens te beklimmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.