Wandelen bij Rhijnauwen en Amelisweerd

Wandelen bij Rhijnauwen en Amelisweerd

Onder de rook van Utrecht heb je twee prachtige aangesloten landgoederen waar je heerlijk kunt lopen. En de diversiteit van de verschillende wandelingen zorgt dat wandelen bij Rhijnauwen en Amelisweerd nooit verveelt.

Parkeren kan op verschillende locaties, wij parkeren meestal bij Theehuis Rhijnauwen (wel spannend om door de poort te rijden, maar meestal past het😉). Bij Theehuis Rhijnauwen zelf kun je heerlijk zitten en genieten van een pannenkoek. Er zijn verschillende dieren, een speeltuin buiten en een speelhoekje binnen. Met zonnige weer kan het heel druk zijn, dus op tijd komen of reserveren is wel een aanrader. Binnen kun je ook folders vinden voor de verschillende wandelingen. Zo heb je wandelingen van 1, 3 en 5 kilometer. De drie kilometer wandelingen verschillen per seizoen en laten de mooiste stukjes van de landgoederen zien per seizoen. Bij alle wandelingen loop je lekker langs het water, waar je in de zomer veel mensen ziet kanoën en genieten langs het water.

Je kunt ook aardig op de bonnefooi gaan lopen en alle verschillende elementen van het park ontdekken. Als je gaat wandelen bij Rhijnauwen en Amelisweerd kun je onderweg een speelweide  met een grasheuvel tegenkomen, een boerderij met een boerenpad van ongeveer 50 meter, een bakker/theeschenkerij met heerlijke broodjes, verschillende dieren verspreid over de landgoederen, de uit hout gesneden dassen en zelfs een fort.

De kinderen hadden het meest plezier bij het boerenpad bij de boerderij. De boerderij zelf is niet vrij toegankelijk, maar het pad kun je vrij betreden. Het begint achter het kraampje waar je verse eieren en jam en dergelijke kunt kopen. Het pad is erg klein, loopt enkel om de geitenweide, maar je hebt wel het gevoel dat je dichter bij de verschillende boerderijdieren komt.

Ook bij de speelweide hebben we heerlijk kunnen spelen. Het veld zelf is ideaal voor picknicks en dergelijke, maar er is niet veel om te spelen. De meeste lol werd bereikt door van een heuvel af te rennen. Ook de speeltuin bij het theehuis Rhijnauwen zorgt voor veel plezier, hoewel er niet heel veel was voor kleine kinderen.

Wij komen hier zeker vaker terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.