Stoute Schoenenpad bij Stoutenburg

Stoute Schoenenpad bij Stoutenburg

Het Stoute Schoenenpad in Stoutenburg is superkort maar ontzettend leuk. Bij de slechts één kilometer lange route horen zoveel leuke dingen dat het echt een aanrader is als je in de buurt van Amersfoort bent. Trek ook de stoute schoenen aan en bewandel dit vrolijke pad!

Parkeren kan heel gemakkelijk op de daar toebehorend parkeerplaats die duidelijk aangegeven staat met bordjes. Navigeren kan naar Stoute Schoenenpad of naar Kasteel Stoutenburg. De laatstgenoemde is momenteel een zorgtehuis voor dementerende mensen. Het is niet de bedoeling dat je daar parkeert, dus zodra je de ronde oprijlaan oprijdt weet je dat je verkeerd zit.

De wandeling begint tegenover het fietsenrek aan het begin van het terrein. Het begin is kenmerkend door de grote houten “stoute” schoenen waar je in kunt staan. Voor heel even trek je ook echt de stoute schoenen aan. De route volg je verder middels de groene bordjes. Soms zijn de bordjes eventjes zoeken, maar in principe staat de route wel duidelijk aangegeven.

Tijdens het volgen van het Stoute Schoenenpad kom je langs verschillende “attracties”. Zo heb je eerst een prachtige klimroute die best uitdagend is. Verder loop je een paar keer over een soort wip en dat is wel pittig. Je kunt ook kleine onderdelen van de klimroute doen, gezien je prima het pad ernaast kunt bewandelen. Verder heb je nog een dassenburcht met schone tunnels en geheime kabouters in het midden, of een bostelefoon, of een prachtige uitkijktoren. Gelukkig is er ook nog de geliefde waterpomp, waarvan de uitloop hilarisch genoeg via een klein badkuipje liep.

Aan het eind van de wandeling kom je langs kasteel Stoutenburg (zoals gezegd is het nu een verzorgingstehuis is en niet vrij te bezichtigen) en bij het infocentrum van Utrechts Landschap. Hierbinnen kun je opgezette dieren zien, maar ook een kopje koffie drinken met iets lekkers erbij. Ze hebben een prachtig terras, dus dat is zeker een aanrader. Bij het infocentrum is ook een routeboekje te koop voor twee euro, maar dit is absoluut niet nodig.  

Het Stoute Schoenenpad in Stoutenburg is zeker een aanrader, helemaal als je in de buurt bent. De afstand vanaf de Betuwe valt mee en het parkeren is gemakkelijk. De afstand is uitermate geschikt voor kleine beentjes en de opdrachten maken het ook leuker voor grotere kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.