Struintuin, MEC en kinderboerderij in Maarssen

Wat is er veel te doen voor kinderen in Park Maarssenbroek. Een Struintuin, een milieu educatiecentrum, een kinderboerderij, een speeltuin en een “avonturen”route door het park. Trek maar rustig een hele ochtend voor dit park uit.

Parkeren kan niet dichtbij, maar zal in de wijk om het park moeten. Eventueel bij de tennisbaan is ook een goede optie. Wij hebben gekozen om te parkeren in de wijk, eigenlijk waar de navigatie je heen stuurt als je de naar Struintuin navigeert. Er was in de wijk, op moment van bezoeken, zeer veel ruimte om te parkeren. Vanuit daar loop je binnen vijf minuten door de struintuin.

Wij begonnen onze ochtend bij de Struintuin. Dit bosje an sich is niet heel groot, maar er is genoeg om te spelen om zeker een half uur te vermaken. Zo heb je de zeergeliefde waterpomp, verschillende bruggetjes, een hoop plekken waar je prachtige hutten kunt bouwen én een sluipdoorkruipdoorroute echt alleen geschikt voor kinderen is. Laarzen en oude kleren zijn hier wel een must. Emmertjes en schepjes kunnen, ook al zijn er wat pannen om mee te spelen.

Daarna zijn wij richting het Milieu Educatiecentrum gelopen, wat naast het struintuin zit. Hier kun je een kleine rondwandeling maken om het gebouw, maar ook het gebouw in. Leuk detail is de plantenasiel op zolder. Het milieu educatiecentrum is beperkt geopend, dus handig om van te voren te checken. De jongens hebben heerlijk genoten in de zandbak en met het instrument.

Na het MEC hebben we het Otterspoor, de kinderboerderij, bezocht. Ook dit ligt weer naast het MEC, dus allemaal erg dichtbij elkaar. Hier heb je veel verschillende dieren, die allemaal vrij rondlopen. Ook heb je en binnen afdeling met een speelhoek én enkele dieren. Grappig is ook het toilet, waar je rustig in het vogelhok kijkt. Eerst even wennen, maar van buiten dus niet te zien. 

In het park zelf heb je een leuke speeltuin wat geschikt is voor jong en oud. Maar er is ook een route te lopen om het water heen met verschillende touwbruggen en avonturenpaadjes. Het is wel af en toe goed zoeken hoe en wat, maar zeker een lekker rondje. Wij hebben geen touwbrug gedaan (toch ietwat te jong voor) dus die houden wij nog te goed. Maar uiteindelijk bij de piratenboot komen maakte alles goed.

Wat een superochtend hebben wij gehad. Zo divers en zo passend voor Betuwekids. Die touwbruggen staan nog op onze wishlist dus ik zie ons vaker naar Maarssen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.