Avonturenommetje in Ommeren

Eerder hebben we al eens gewandeld op Landgoed Den Eng. Deze blog lees je hier. Nu is er een heel leuk Avonturenommetje aangelegd en was het tijd om nog een keer terug te gaan. In deze tijd van het jaar kun je je hart ophalen met alle paddestoelen die hier te zien zijn.

Naast streekmuseum Baron van Brakel in Ommeren vind je de ingang naar het Avonturenommetje. De naam Kabouterpad dekt niet de lading, want naast kabouters vind je hier nog veel meer; allemaal verschillende beesten en zelfs caravans in de bomen. De route is uitgepijld met paaltjes met een rood met witte stippen geverfde bovenkant en een klein pijltje erop die je de weg wijst. De route is ongeveer 1 kilometer lang en goed toegankelijk, dus met alle jonge kinderen goed te doen.¬†Zoals te zien is op de foto’s, keken ze bij ons alle drie hun ogen uit.

De herfst is een ontzettend leuke tijd om dit avonturenommetje te gaan ontdekken. Tussen alle beeldjes staan nu namelijk enorm veel echte paddestoelen. Daarnaast staan er ook paaltjes met een QR-code om leuke oefeningen te doen, als je het ommetje nog iets actiever wilt maken. De kabouterbordjes geven extra informatie of een leuke opdracht.

Na de wandeling kun je aan de overkant van de weg nog even iets eten of drinken bij Appelcafe Gruun. Toen wij er waren, was het cafe dicht, maar konden we wel terecht in de boerenwinkel ernaast. Daar hebben we iets lekkers gehaald en konden de kinderen nog even spelen op het speelterrein dat voor het cafe en de winkel ligt. Zeker een aanrader!

 

1 Comment

  1. We hebben vandaag het Avonturenommetje gedaan. Erg leuk en heel veel te zien. Hebben het blotevoetenpad nu op laarzen gedaan maar bij mooi weer zal het op blote voeten heel leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.